fbpx

ΑΕΚ- Ζάμπρζε 26-30: Εκτός συνέχειας στην Ευρώπη οι «κιτρινόμαυροι»

ΑΕΚ- Ζάμπρζε 26-30: Εκτός συνέχειας στην Ευρώπη οι «κιτρινόμαυροι»

Δεν κατάφερε να πάρει την πολύτιμη νίκη που θα της έδινε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του EHF European League η ΑΕΚ και ηττήθηκε με 30-26 από τη Γκόρνικ Ζάμπρζε για την 5η αγωνιστική.

Η Ένωση χρειαζόταν μόνο νίκη απέναντι στην πολωνική ομάδα για να παλέψει στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, που θα της έδινε την πρόκριση. Ωστόσο, το εμπόδιο της Ζάμπρζε αποδείχθηκε δύσκολο να ξεπεραστεί κι έτσι οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Το ματς

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς βρέθηκαν να χάνουν με 6-2 και στη συνέχεια 9-3. Παρόλο που κατάφεραν να κλείσουν την «ψαλίδα» και μείωσαν σε 11-7, το ημίχρονο βρήκε τους Πολωνούς να προηγούνται με 15-12.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν από εκεί που είχαν μείνει και αύξησαν κι άλλο το προβάδισμά τους (18-13), ωστόσο, οι παίκτες του Ντράγκαν Τζούκιτς κατάφεραν και μείωσαν στο γκολ (18-17), ενώ στη συνέχεια πέρασαν και μπροστά με 21-20.

Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και μετά, η πολωνική ομάδα ξεκίνησε την… αντεπίθεσή της, πέρασε ξανά μπροστά, διατήρησε τη διαφορά της και έφτασε στη νίκη με 30-26, αφήνοντας εκτός συνέχειας της διοργάνωσης την Ένωση.

ΑΕΚ: Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 1, Ζάμπιτς 6, Κρητικός, Γιόνσον, Μαντάλινιτς 9, Μάλλιος 3, Ηλιόπουλος 2, Παπαδόπουλος, Τόμε, Λιάπης 1, Μαρτίνοβιτς 3, Άρσιτς, Σόκολιτς, Λέμος, Κεδέρης 1.

ΓΚΟΡΝΙΚ ΖΑΜΠΡΖΕ: Λιγκαρζέφσκι, Σίσκο 1, Τοκούντα 2, Μορκόφσκι 2, Μπάτσκο 1, Αρτεμένκο 4, Βισομίρσκι, Κράβτσικ, Μάουερ 5, Μπόγκατς, Ντουντκόφσκι, Μινότσκι 7, Κάτσορ 2, Ιλτσένκο 1, Βασόφσκι 1, Πρζίτουλα 4.

Διαιτητές: Γιουρίνοβιτς-Μρβίτσα (Κροατία). Δίλεπτα: 3-2. Πέναλτι: 3/5-4/4.

Βαθμολογία (σε 5 ματς)

  1. Αννόβερο 9
  2. Γκόρνικ Ζάμπρζε 7
  3. ΑΕΚ 2
  4. Κριένς 2
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ