fbpx

EHF European League Women: Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας ο ΠΑΟΚ – Οι πιθανοί αντίπαλοι

EHF European League Women: Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας ο ΠΑΟΚ – Οι πιθανοί αντίπαλοι

Στο EHF European League Women 2023-24 θα συμμετάσχει ο ΠΑΟΚ, μαζί με άλλες 33 Ευρωπαϊκές ομάδες, από τις οποίες οι 12 θα χωριστούν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας, και θα ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους από τον 2ο προκριματικό γύρο.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο 1ο γκρουπ, και οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 23-24/9 (το πρώτο παιχνίδι και θα συνεχίσουν στις 30/9-1/10 (οι ρεβάνς). Οι “ασπρόμαυρες” έχουν δηλώσει ως έδρα το κλειστό της Λυκόβρυσης στην Κοζάνη.

Δε θα γίνουν αγώνες στον 1ο προκριματικό γύρο, επομένως η δράση θα ξεκινήσει ουσιαστικά από τον 2ο προκριματικό γύρο. Η φιναλίστ της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, Nykobing Handbold, έχει προκριθεί απευθείας στη φάση των ομίλων, ενώ εκεί θα είναι η γερμανική Thüringer HC, η CS Gloria 2018 BN από τη Ρουμανία, και η Motherson Mosonmagyarovari KC από την Ουγγαρία.

Ο 3ος προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί το διάστημα 11-12/11 (το πρώτο παιχνίδι) και 18-19/11 (οι ρεβάνς) με 18 ομάδες να ξεκινούν το Ευρωπαϊκό τους ταξίδι από εκεί. Ανάμεσά τους η BV Borussia Dortmund από τη Γερμανία, που τερμάτισε 3η στους τελικούς EHF 2023, και η Neptunes Nantes από τη Γαλλία που ήταν στον τελικό EHF το 2021. Η κλήρωση αυτών θα γίνει σε μία εβδομάδα (18/7).

Τα γκρουπ δυναμικότητας:
1ο γκρουπ:
ΠΑΟΚ
Hypo NÖ
ISL Valur
NOR Molde HK Elite
ESP Costa del sol Malaga
SRB ZRK Zeleznicar

2ο γκρουπ:
GER VfL Oldenburg
FRA JDA Bourgogne Dijon HB
ROU HC Dunarea Braila
NOR Larvik HK
SWE Önnereds HK
34 SUI Spono Eagles

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ