fbpx

Παγκόσμιο Νέων: Το σενάριο πρόκρισης της Εθνικής στους “8”

Παγκόσμιο Νέων: Το σενάριο πρόκρισης της Εθνικής στους “8”

Ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα (26/6) η Β’ φάση (Main Round) του 24ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων (U21) σε Ελλάδα και Γερμανία, από την οποία θα προκύψει και η τελική 8άδα της διοργάνωσης.

Από τη χώρα μας θα προκύψουν 4 ομάδες, 2 από τον 3ο όμιλο στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, και άλλες δύο από το ΚΓ στο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», και τα πράγματα για την Εθνική μας είναι ξεκάθαρα, σχετικά με το τι χρειάζεται για να προκριθεί.

Μετά τις ήττες από Αίγυπτο (36-30) και Ισλανδία (29-28) η “γαλανόλευκη προκρίνεται μόνο αν ηττηθεί η Αίγυπτος από την Ισλανδία στο ματς που θα προηγηθεί σήμερα(17:30) και παράλληλα αν κερδίσουμε με +7 γκολ τη Σερβία (19:45).

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρεθεί στη 2η θέση του ομίλου πίσω από την Ισλανδία, καθώς θα υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων απέναντι σε Αίγυπτο και Σερβία, στην τριπλή ισοβαθμία στους 2 βαθμούς.

Η κατάσταση αυτή την ώρα στον όμιλο:

Αυτή τη στιγμή, η Αίγυπτος έχει 2 πόντους και -1 τέρματα (+6 με Ελλάδα, -7 με Σερβία), η Σερβία έχει +7 (νίκη με Αίγυπτο) και η Ελλάδα -6 (ήττα από Αίγυπτο).

Η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση είναι ρυθμιστής της πρόκρισης, καθώς ακόμη και αν κερδίσει η Αίγυπτος την Ισλανδία, το αποτέλεσμα του δικού της αγώνα με τη Σερβία θα κρίνει τη 2η θέση.

Ακόμα και όμως στο σενάριο του αποκλεισμού από την οχτάδα η Ελλάδα θα έχει κίνητρο να κερδίσει τη Σερβία (ειδικά αν κερδίσει η Αίγυπτος) αφού η νίκη μας θα μας δώσει την 3η θέση του ομίλου και έναν θεωρητικά βατό αντίπαλο (πιθανότατα το Μπαχρέιν) στο πρώτο ματς για τις θέσεις 9-16.

Β’ φάση (Main Round):
MR 4ος Όμιλος
(ΚΓ Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη)

Βαθμολογία:
1. Ισλανδία 4
2. Σερβία 2
3. Αίγυπτος 2
4. Ελλάδα 0

Αποτελέσματα:
Α΄ φάση
Αίγυπτος-Ελλάδα 30-36
Σερβία-Ισλανδία 29-32

Β’ φάση
Ισλανδία-Ελλάδα 29-28
Αίγυπτος-Σερβία 26-33

Σημερινό πρόγραμμα:
Δευτέρα 26 Ιουνίου
17:30 Ισλανδία-Αίγυπτος
19:45 Σερβία-Ελλάδα

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ