fbpx

Παγκόσμιο Νέων, Ελλάδα- Σαουδική Αραβία 31-22: Πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική

Παγκόσμιο Νέων, Ελλάδα- Σαουδική Αραβία 31-22: Πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνική ομάδα Νέων στο 24ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 31-22 της Σαουδικής Αραβίας.

Παρόλο που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε αρχικά πίσω στο σκορ με 4-6 στο 10’, σταδιακά όχι μόνο ισοφάρισε αλλά πέρασε και μπροστά, διατηρώντας το προβάδισμά της. Χαρακτηριστικό είναι πως το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 15-10 υπέρ της «γαλανόλευκης».

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε, με την Ελλάδα να αυξάνει κι άλλο τη διαφορά της, παρά το γεγονός πως για σχεδόν τέσσερα λεπτά έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Οι Σαουδάραβες προσπάθησαν να απειλήσουν, όμως δεν τα κατάφεραν και το στο 52’ το σκορ ήταν 26-17. H νίκη ήρθε με 31-22 και τον Αχιλλέα Τόσκα, που σκόραρε τέσσερα τέρματα σε έξι προσπάθειες να αναδεικνύεται MVP του αγώνα.

Αυτή η νίκη έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία αναφορικά με την πρόκριση στους «16», καθώς πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται ουσιαστικά μία νίκη επί της Κούβας, το απόγευμα της Τετάρτης (21/6-18:00) για να πάρει το εισιτήριο της επόμενης φάσης.

Ελλάδα (Γεωργιάδης): Μπαμπατζανίδης (12 αποκρούσεις σε 33 γκολ – 38%), Κουκουλάς, Παναγιώτου, Παπαγιάννης 4, Δικαιούλιας 3, Παπάζογλου 4, Νικολίνταης, Κοτσιώνης 4, Τόσκας 4, Αλεξανδρίδης 2, Αναστασίου, Σίνα, Γερουλάνος 1, Παγιάτης 3, Τζωρτζίνης 4, Στεφανίτσης 2.

Σαουδική Αραβία (Lopez):Aboualwah, Almohsen 3, Al Abdulrazzaq, Alsafwani, Al Fardan, Alghzwi, Aldawagh 1, Alahmed, Al Saeed 1, Alharbi, Abusarer 2, Alabdyllah 4, Al Turki 3, Alkgedhrawi 2, Alyousef 1, Furaij 5.

Διαιτητές: C. Hannes – D. Hannes (Γερμανία). Δίλεπτα: 7-8. Πέναλτι: 3/5 – 2/4

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ