fbpx

Handball Premier, 22η αγωνιστική: Για την 5η θέση Αερρωπός, Δράμα και Δούκας

Handball Premier, 22η αγωνιστική: Για την 5η θέση Αερρωπός, Δράμα και Δούκας

Με πέντε αναμετρήσεις ολοκληρώνεται την Κυριακή (26/3), η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Handball Premier.

Με δεδομένο ότι έχουν κριθεί οι ομάδες που θα συνεχίσουν στα play off ( ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Διομήδης) και εκείνες που θα υποβιβαστούν στην Α2 (ΧΑΝΘ, Βριλήσσια), ερωτηματικό αποτελεί η κατάκτηση της 5ης θέσης.

Την 5η θέση διεκδικούν οι Αερωπός Έδεσσας (20 β.), Δράμα ΄86 (19 β.) και ΑΣΕ Δούκας (18 β.).

Αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον το ΠΑΟΚΒριλήσσια, καθώς ο γηπεδούχος θα είναι τρίτος στη βαθμολογία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και τα Βριλήσσια έχασαν τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία. Οι Θεσσαλονικείς θα παρουσιαστούν χωρίς τον προπονητή του, Πάνο Γούσιο, μετά την ποινή που του επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή.

Αγώνας με μεγάλο ενδιαφέρον για τους γηπεδούχους, που θέλουν την 5η θέση. Συγκεκριμένα, η Δράμα χρειάζεται νίκη κόντρα στον Διομήδη και παράλληλα ήττα του Αερωπού από τον Ιωνικό. Σε περίτπωση ισοβαθμίας, η Δράμα μειονεκτεί.

Και στο ματς ΙωνικόςΑερρωπός το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο, αποκλειστικά για την ομάδα της Έδεσσας. Οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται νίκη ή ισοπαλία, καθώς υπερτερούν ακόμη και σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Δράμα.

Από την άλλη, η ΑΕΚ με νίκη κόντρα στον Δούκα σφραγίζει την κατάκτηση της π΄ρωτης θέσης, που θα της δώσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play off. Ο Δούκας με νίκη και παράλληλα ήττες του Αερωπού και της Δράμας παίρνει την 5η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Αερωπό, αλλά υπερτερεί ακόμη και στην τριπλή ισοβαθμία με Αερωπό και Δράμα.

ΧΑΝΘ και Πυλαία ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους για τη φετινή σεζόν. Η ομάδα της Αδελφότητας δεν θα συνεχίσει του χρόνου στη Handball Premier, καθώς υποβιβάστηκε στην Α2, ενώ η Πυλαία κέρδισε την παραμονή της στην προηγούμενη αγωνιστική και δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο.

Πανόραμα 22ης αγωνιστικής Handball Premier:

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023
Ζαφειράκης Νάουσας-Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή 23-26

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023
15:30, ΠΑΟΚ-ΕΣΝ Βριλησσίων
16:00, Bianco Monte Δράμα-Διομήδης Άργους
16:00, Ιωνικός Affidea-Aερωπός Έδεσσας
16:00, ΑΣΕ Δούκα-ΑΕΚ
19:30, ΧΑΝΘ-ΑΕΣΧ Πυλαίας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1.Ολυμπιακός 40*
2.ΑΕΚ 39
3.ΠΑΟΚ 31
4.Διομήδης Άργους 28
5.Αερωπός Έδεσσας 20
6.ΓΣ Δράμας 19
7.ΑΣΕ Δούκα 20
8.Ζαφειράκης Νάουσας 16*
9.Ιωνικός Ν. Φ. 15
10.Πυλαία 14
11.Βριλήσσια 12
12.ΧΑΝΘ 2
*Σε 22 αγώνες

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ