fbpx

Handball Premier, 21η αγωνιστική: “Μάχη” για το ευρωπαϊκό εισιτήριο στην Έδεσσα

Handball Premier, 21η αγωνιστική: “Μάχη” για το ευρωπαϊκό εισιτήριο στην Έδεσσα

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ανδρών, οι ομάδες της Handball Premier μπαίνουν και πάλι στο γήπεδο το Σάββατο (18/3) για τη διεξαγωγή της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής στην κανονική διάρκεια.

Την Παρασκευή οι αναμετρήσεις της αγωνιστικής άνοιξαν στην αίθουσα “Γ. Κασιμάτης” του ΟΑΚΑ, όπου η πρωτοπόρα ΑΕΚ νίκησε τον Ζαφειράκη Νάουσας με 34-21.

Η “αυλαία” των αγώνων του Σαββάτου θα ανοίξει στην Ηλιούπολη, όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την ΧΑΝΘ. Για τους περσινούς πρωταθλητές ο αγώνας φαίνεται σαν μια καλή ευκαιρία για να ξαναβρούν αγωνιστικό ρυθμό μετά τη διακοπή, ενώ για τη νεανική ομάδα της ΧΑΝΘ το κέρδος θα είναι οι εμπειρίες των νεαρών παικτών.

Στο κλειστό των Βριλησσίων, η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον ΑΣΕ Δούκα. Οι γηπεδούχοι, αν και βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, θέλουν να κυνηγήσουν κάθε μαθηματική πιθανότητα που θα αποτρέψει τον υποβιβασμό στην Α2, ενώ από την άλλη, ο Δούκας βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, έχει εξασφαλίσει την παραμονή του και θα κυνηγήσει μέχρι το φινάλε την 5η θέση που δίνει και ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο αγώνας της Νέας Κίου περισσότερο έχει χαρακτήρα γοήτρου μεταξύ του Διομήδη και του ΠΑΟΚ, αφού οποιοδήποτε αποτέλεσμα κι αν έρθει οι “ασπρόμαυροι” θα τερματίσουν 3οι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και η ομάδα του Άργους 4η.

Ο αγώνας Πυλαία-Ιωνικός θα έχει βαθμολογική σημασία σε περίπτωση που τα Βριλήσσια νικήσουν τον Δούκα. Εάν τα Βριλήσσια ηττηθούν στον αγώνα που θα γίνει νωρίτερα, τότε Πυλαία και Ιωνικός θα έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή τους στο πρωτάθλημα.

Η αγωνιστική θα “κλείσει” με την πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της 21ης ημέρας, καθώς Αερωπός και Δράμα διεκδικούν την 5η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Δράμα σήμερα είναι στην 5η θέση με 19 βαθμούς και ο Αερωπός ακολουθεί με 18, όσους έχει και ο Δούκας.

Πανόραμα 21η αγωνιστικής Handball Premier:

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023:
14:00, Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή-ΧΑΝΘ
15:00, ΕΣΝ Βριλησσίων-ΑΣΕ Δούκα
16:00, Διομήδης Άργους-ΠΑΟΚ
17:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας-Ιωνικός Affidea
18:00, Αερωπός Έδεσσας ManDynamic-Bianco Monte Δράμα

Βαθμολογία:
ΑΕΚ 39
Ολυμπιακός 36
ΠΑΟΚ 31
Διομήδης Άργους 26
ΓΣ Δράμας 19
Αερωπός Έδεσσας 18
ΑΣΕ Δούκα 18
Ζαφειράκης Νάουσας 16
Ιωνικός ΝΦ 14
Πυλαία 13
Βριλήσσια 10
ΧΑΝΘ 2

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ