fbpx

Α1 Γυναικών, 18η αγωνιστική: Πέφτει η αυλαία της κανονικής διάρκειας με ντέρμπι κορυφής – Το πανόραμα

Α1 Γυναικών, 18η αγωνιστική: Πέφτει η αυλαία της κανονικής διάρκειας με ντέρμπι κορυφής – Το πανόραμα

Σήμερα Σάββατο 11/03 θα διεξαχθεί η 18η και τελευταία αγωνιστική της Α1 Γυναικών με τέσσερις πολύ δυνατές αναμετρήσεις, εκ των οποίων ξεχωρίζουν τα παιχνίδια σε Βασιλικά και Μίκρα.

Η αγωνιστική δράση ξεκινά από το γήπεδο της Μίκρας, με την ΑΕΣΧ Πυλαίας να κοντράρεται με το Πανόραμα. Οι γηπεδούχες είναι οριστικά στην 3η θέση της βαθμολογίας και θα παίξουν στα ημιτελικά με τον ΠΑΟΚ, ενώ οι φιλοξενούμενες έχουν εξασφαλίσει σίγουρα την 5η θέση.

Ο μόνος τρόπος για να ανέβουν μία θέση είναι να νικήσουν την Πυλαία, και παράλληλα να ηττηθεί η Αναγέννηση Άρτας από τον Ορφέα Σουρωτής, ώστε να “σκαρφαλώσουν” στην 4η θέση.

Μετέπειτα, ακολουθεί η αναμέτρηση στο γήπεδο του Καματερού, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τον ΑΟΑΟΔ Κορυδαλλού, με το βαθμολογικό κίνητρο να είναι υπαρκτό μόνο για τις φιλοξενούμενες, μιας και θέλουν τη νίκη για να σφραγίσουν και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία.

Ο ΓΑΣ Καματερού έχει εξασφαλίσει την 7η θέση, ενώ οι παίκτριες της ομάδας του Κορυδαλλού με νίκη κλειδώνουν την 8η.

Στις 18:00 έχουμε δύο αναμετρήσεις. Στη Μίκρα το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΟΦ Νέας Ιωνίας, αλλά και στα Βασιλικά, μεταξύ του Ορφέα Σουρωτή και της Αναγέννησης Άρτας.

Στο πρώτο επικρατεί μόνο το γόητρο και η καλή ψυχολογία, ενόψει των play off, καθώς οι θέσεις είναι δεδομένες στη βαθμολογική κατάταξη, ενώ στο δεύτερο υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο μόνο υπό προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, ο Ορφέας , που υστερεί στην ισοβαθμία με τον Κορυδαλλό, θα χρειάζεται έναν βαθμό για να παραμείνει στην κατηγορία σε περίπτωση ήττας του Κορυδαλλού από το Καματερό και δύο βαθμούς σε περίπτωση ισοπαλίας στον αγώνα των Αθηναϊκών ομάδων. Σε περίπτωση νίκης του Κορυδαλλού η ομάδα της Σουρωτής υποβιβάζεται στην Α2.

Αντίθετα, η Αναγέννηση Άρτας, που βρίσκεται στην 4η θέση και κρατά το εισιτήριο για τα play off, θα χρειαστεί έναν βαθμό σε περίπτωση νίκης του Πανοράματος επί της Πυλαίας, για να μην απωλέσει τα κεκτημένα. Σε περίπτωση ήττας του Πανοράματος ό,τι και αν συμβεί στα Βασιλικά θα είναι τέταρτη.

Το πανόραμα της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο 11/03:
15:30 | ΑΕΣΧ Πυλαίας-ΑΕΠ Πανόραμα
16:00 | ΓΑΣ Καματερού- ΑΟΑΟΔ Κορυδαλλού
18:00 | ΠΑΟΚ-ΟΦ Νέας Ιωνίας
18:00 | Ορφέας Σουρωτής- Αναγέννηση Άρτας

*Η ΑΕΚ θα πάρει στα χαρτιά το παιχνίδι κόντρα στον υποβιβασμένο ΑΠΣ Φίλιππο Βέροιας

Βαθμολογία (σε 17 αγώνες):
1. ΟΦ Νέας Ιωνίας 34
2. ΠΑΟΚ 30
3. ΑΕΣΧ Πυλαίας 26
4. Αναγέννηση Άρτας 20
5. ΑΕΠ Πανόραμα 18
6. ΑΕΚ 16
7. ΓΑΣ Καματερού 14
8. ΑΟΑΟΔ Κορυδαλλού 6
9. Ορφέας Σουρωτής 6
*10. ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας -2

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ