fbpx

Handball Premier, 20η αγωνιστική: Νίκες για τα φαβορί – Το πανόραμα

Handball Premier, 20η αγωνιστική: Νίκες για τα φαβορί – Το πανόραμα

Η αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Handball Premier άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης (23/2), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου η ΑΕΚ επικράτησε της ΧΑΝΘ με 22-30.

Την Παρασκευή (24/2) ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ιωνικού με 28-20 έχοντας τον έλεγχο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Το Σάββατο (25/2) θα γίνουν τρία παιχνίδια. Πρώτη αναμέτρηση θα είναι ανάμεσα σε Βριλήσσια και Διομήδη Άργους. Οι γηπεδούχοι είναι υποχρεωμένοι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για να παραμείνουν στην κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζονται βαθμούς στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Από την άλλη πλευρά, ο Διομήδης Άργους τυπικά χρειάζεται ένα βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την 4η θέση και τη συμμετοχή στα play off. Οι Αργίτες προέρχονται από σημαντική νίκη κόντρα στο Δούκα, αλλά και από την πρόκριση στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος με την εκτός έδρας νίκη επί του Άρη Νίκαιας.

Στην αίθουσα “Γεώργιος Κασιμάτης” ο ΑΣΕ Δούκα θα υποδεχτεί τον Ζαφειράκη Νάουσας. Οι δύο ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία, ισοβαθμούν στον βαθμολογικό πίνακα (16 βαθμούς) και πλέον διεκδικούν την καλύτερη δυνατή συγκομιδή για να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στο φετινό πρωτάθλημα.

Τους αγώνες του Σαββάτου, θα κλείσει η αναμέτρηση ΔράμαΠυλαία. Οι γηπεδούχοι, μετά από δύο ήττες, αναζητούν την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια που κάνουν για την κατάκτηση της 5ης θέσης, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να ισοδυναμεί με ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα της Πυλαίας, έδειξε ότι βρήκε τη δυναμική της, με δύο σπουδαίες νίκες επί των Βριλησσίων και του ΠΑΟΚ και θέλει ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα για να σφραγίσει την παραμονή στην κατηγορία. 

Στο “Σπίτι του Χάντμπολ” θα ολοκληρωθεί η 20η αγωνιστική, με την αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Αερωπό.

Μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ είχε δύο ήττες από ΑΕΚ και Πυλαία. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να κατακτήσουν και μαθηματικά την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, και που επισήμανε και ο προπονητής τους, Πάνος Γούσιος. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Αερωπός με τις νίκες επί του Διομήδη και των Βριλησσίων, κατόρθωσε να αναρριχηθεί στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Η κατάκτησή της πέμπτης θέσης στο φινάλε αποτελεί το μεγάλο στόχο για την ομάδα του Κώστα Τούτση και για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί βαθμούς, καθώς ακολουθεί με διαφορά ενός βαθμού η Δράμα.

Πανόραμα 20ης αγωνιστικής Handball Premier:

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023:
ΧΑΝΘ-ΑΕΚ 22-30

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023
Ιωνικός Affidea-Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή 20-28

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023
15:00, ΕΣΝ Βριλησσίων-Διομήδης Άργους
17:00, ΑΣΕ Δούκα-Ζαφειράκης Νάουσας
18:00, Bianco Monte Δράμα-ΑΕΣΧ Πυλαίας

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023
16:00, ΠΑΟΚ-Αερωπός Man Dynamic

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες):
ΑΕΚ 37
Ολυμπιακός 36
ΠΑΟΚ 29
Διομήδης Άργους 24
Αερωπός Έδεσσας 18
ΓΣ Δράμας 17
ΑΣΕ Δούκα 16
Ζαφειράκης Νάουσας 16
Ιωνικός ΝΦ 14
Πυλαία 13
Βριλήσσια 10
ΧΑΝΘ 2

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ