fbpx

Handball Premier, 18ης αγωνιστικής: Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός την Κυριακή (12/2) – Αγώνας παραμονής για τη ΧΑΝΘ

Handball Premier, 18ης αγωνιστικής: Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός την Κυριακή (12/2) – Αγώνας παραμονής για τη ΧΑΝΘ

Σε δύο δόσεις θα γίνει η διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής της Handball Premier ανδρών.

Σπουδαίο ματς για την παραμονή στην κατηγορία θα διεξαχθεί στα Βριλήσσια ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την Πυλαία. Ο νικητής αποκτά μεγάλο πλεονέκτημα, ενώ ο χαμένος αυτομάτως γίνεται φαβορί για να υποβιβαστεί. Τα Βριλήσσια θα παραταχθούν πλήρεις, ενώ η Πυλαία θα έχει στην 16αδα και τον έμπειρο Τόλη Παλάσκα που αποκτήθηκε πριν λίγες ημέρες από τη ΧΑΝΘ.

Η Δράμα θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, με τους γηπεδούχους προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ του θανάτου του Σάσα Ζιβούλοβιτς και να μπουν στο γήπεδο για ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων.
Ο γιος του Σάσα, Ούρος, έμεινε για ευνόητους λόγους εκτός αποστολής. Εκτός του Ούρος, θα είναι σίγουρα απόντες οι Τουνγκελίδης, Καβάζης και Δεμερτζίδης. Από την άλλη, η θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της και να πλησιάσει στην πρώτη θέση, περιμένοντας κάποιο “δώρο” από τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, προκειμένου να γίνει φαβορί για το πλεονέκτημα έδρας.

Σημαντικό ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Ιωνικό να φιλοξενεί τον Ζαφειράκη Νάουσας. Οι γηπεδούχοι με νίκη όχι μόνο εξασφαλίζουν οριστικά την παραμονή, αλλά θα διεκδικούν πλέον και με αξιώσεις την 5η θέση που ενδεχομένως οδηγεί στην Ευρώπη. Ο Ζαφειράκης επίσης ξέρει ότι με νίκη, ακόμα και με ισοπαλία επί της ουσίας “κλειδώνει” την παραμονή, αφού την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί τη ΧΑΝΘ και μπορεί να φτάσει τους 15-16 πόντους.

Οι αγώνες του Σαββάτου (11/2) θα κλείσουν στην Αίθουσα “Γεώργιος Κασιμάτης” του ΟΑΚΑ, όπου ο ΑΣΕΔ θα υποδεχτεί τη ΧΑΝΘ. Ο Δούκας προέρχεται από ένα σπουδαίο “διπλό” μέσα στην Έδεσσα επί του Αερωπού, ενώ βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με Ιωνικό ΝΦ και θέλει στα παιχνίδια που έχει μπροστά της να έχει την καλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών για να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα. Από την άλλη, η ΧΑΝΘ, που μετρά μόλις μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα αναμένεται να παραταχθεί, χωρίς άγχος, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί από το συγκεκριμένο ματς. Εφόσον η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κατορθώσει να πάρει τους δύο βαθμούς, θα αποχαιρετήσει από αύριο και μαθηματικά την κατηγορία.

Την Κυριακή (12/2), η αγωνιστική θα κλείσει με το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, με τους “ασπρόμαυρούς” να έχουν ένα ματς λιγότερο και τους “ερυθρόλευκους” να είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογία με 32 βαθμούς.

Τέλος, ο Διομήδης Άργους θα υποδεχτεί τον Αερωπό Έδεσσας. Οι γηπεδούχοι είναι στην 4η θέση με 22 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι στην 8η με 14.

Πανόραμα 18ης αγωνιστικής Handball Premier:

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023:
15:00 | ΕΣΝ Βριλησσίων-ΑΕΣΧ Πυλαίας
16:30 | Bianco Monte Δράμα-ΑΕΚ
17:30 | Ιωνικός Affidea-Ζαφειράκης Νάουσας
18:00 | ΑΣΕ Δούκα-ΧΑΝΘ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023:
16:00 | ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή
16:00 | Διομήδης Άργους-Αερωπός Έδεσσας ManDynamic

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες):
Ολυμπιακός 32
ΑΕΚ 27*
ΠΑΟΚ 27*
Διομήδης 22
Δράμα 17
Ιωνικός ΝΦ14
ΑΣΕΔ 14
Αερωπός Έδεσσας 14
ΕΦΝ Ζαφειράκης 10
ΕΣΝ Βριλησσίων 10
ΑΕΣΧ 9
ΧΑΝΘ 2

Πανόραμα 17ης αγωνιστικής Handball Premier:
ΑΕΣΧ Πυλαίας-Διομήδης Άργους 25-28
ΧΑΝΘ-Ιωνικός Affidea 29-32
Αερωπός Έδεσσας ManDynamic-AΣΕ Δούκα 26-31
Ζαφειράκης Νάουσας-Bianco Monte Δράμα 31-31
Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή-ΕΣΝ Βριλησσίων 36-23

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ