fbpx

Handball Premier, 17η αγωνιστική: Σπουδαίες αναμετρήσεις με μεγάλη βαθμολογική σημασία

Handball Premier, 17η αγωνιστική: Σπουδαίες αναμετρήσεις με μεγάλη βαθμολογική σημασία

Το… μενού της 17ης αγωνιστικής στην Handball Premier περιλαμβάνει πέντε αγώνες το Σάββατο (4/2), ενώ η αυλαία θα πέσει τη Δευτέρα (6/2), με το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Η Πυλαία που αγωνίζεται με τον Διομήδη, μετά από τέσσερις σερί ήττες, θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να πάρει βαθμολογική ανάσα, καθώς βρίσκεται στην προτελευταία θέση μαζί με τον Ζαφειράκη. Η ομάδα του Άργους με τις προσθήκες του Ιανουαρίου, θέλει να παραμείνει στα αγωνιστικά στάνταρ που είχε πριν την αποχώρηση του Χάρη Μάλιου. Στο πρωτάθλημα παραμένει ο στόχος της κατάκτησης της 4ης θέσης και του εισιτηρίου για τα πλέι οφ.

Στο “Μίμης Τσικίνας”, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η ΧΑΝΘ υποδέχεται τον Ιωνικό. Η ομάδα της Αδελφότητας, έχει μόνο δύο βαθμούς έως τώρα, μετρώντας 15 συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και οι όποιες ελπίδες για παραμονή περιορίζονται απλώς στα μαθηματικά. Στον αντίποδα ο Ιωνικός κατάφερε να κερδίσει έδαφος στη βαθμολογία και να σκαρφαλώσει στην έβδομη θέση παίρνοντας δύο πολύ σημαντικές νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές απέναντι σε Δράμα και Δούκα. Για να έχουν επιπλέον αντίκρισμα αυτές οι νίκες και να ξεφύγει αποφασιστικά από την επικίνδυνη ζώνη, ο Ιωνικός θα πρέπει να πάρει τους βαθμούς στην αναμέτρηση με τη ΧΑΝΘ.

Ο Ζαφειράκης Νάουσας, που θα παίξει με την Δράμα, βρίσκεται στην προτελευταία θέση, μαζί με την Πυλαία και κάθε βαθμός ισοδυναμεί με βήμα προς την παραμονή. Από την άλλη, η ομάδα της Δράμας προέρχεται από τη νίκη επί της ΧΑΝΘ, παραμένει μόνη στην πέμπτη θέση και στις έξι τελευταίες αγωνιστικές θα επιδιώξει να πάρει την τέταρτη θέση από τον Διομήδη Άργους.

Τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο βαθμοί στο πρωτάθλημα, με τον Αερωπό να είναι μόνος στην 6η θέση με 14 βαθμούς και τον Δούκα στην 8η με 12. Σε κάθε περίπτωση οι δύο βαθμοί θα δώσουν στο νικητή περισσότερο άνεση ως προς την απομάκρυνση από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Αερωπός προέρχεται από τη σημαντική νίκη επί της Πυλαίας, ενώ ο Δούκας ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Ιωνικό.

Τέλος, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τα Βριλήσσια στην Ηλιούπολη, με τους ερυθρόλευκους να είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι μετρούν 15 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και στον πρόσφατο αγώνα με τον Διομήδη έδειξαν ότι ανεβάζουν απόδοση μετά τις μέτριες εμφανίσεις απέναντι σε Αερωπό και Δράμα. Τα Βριλήσσια προέρχονται από νίκη επί της ΧΑΝΘ και μάχονται για την παραμονή στην κατηγορία, έχοντας ανέβει στην 9η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς.

Η 17η αγωνιστική θα κλείσει στις 6 Φεβρουαρίου με το ντέρμπι ΑΕΚΠΑΟΚ, στην αίθουσα “Γιώργος Κασιμάτης” του ΟΑΚΑ.

Πανόραμα 17ης αγωνιστικής Handball Premier:
16:00 | ΑΕΣΧ Πυλαίας-Διομήδης Άργους
17:00 | ΧΑΝΘ-Ιωνικός Affidea
18:00 | Αερωπός Έδεσσας ManDynamic-AΣΕ Δούκα
18:00 | Ζαφειράκης Νάουσας-Bianco Monte Δράμα
21:00 | Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή-ΕΣΝ Βριλησσίων

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023:
19:00 | ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες):
Ολυμπιακός 30
ΑΕΚ 27
ΠΑΟΚ 27
Διομήδης 20
Δράμα 16
Αερωπός 14
Ιωνικός ΝΦ 12
ΑΣΕΔ 12
Βριλήσσια 10
Πυλαία 9
Ζαφειράκης 9
ΧΑΝΘ 2

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ