fbpx

Παγκόσμιο: Κρίθηκαν ακόμα 5 εισιτήρια για τον κυρίως γύρο

Παγκόσμιο: Κρίθηκαν ακόμα 5 εισιτήρια για τον κυρίως γύρο

Η πρώτη φάση ομίλων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών ολοκληρώθηκε σε Πολωνία και Σουηδία με άλλες 5 ομάδες να εξασφαλίζουν την παρουσία τους στον κυρίως γύρο.

 Η δύο φορές κάτοχος του τίτλου Δανία έχει ήδη προκριθεί με τις νίκες απέναντι σε Βέλγιο και Μπαχρέιν και απέκλεισε την Τυνησία με 34-21 απέναντι στο Μάλμε. Ο Ματίας Γκίντσελ σκόραρε 8 φορές ενώ ο τρεις φορές παίκτης της χρονιάς, ο Μίκελ Χάνσεν βρήκε στόχο σε 6 περιπτώσεις.

 Με το παραπάνω αποτέλεσμα το Μπαχρέιν ακολούθησε στο δρόμο της πρόκρισης το Βέλγιο από τον 8ο όμιλο. Το Μπαχρέιν ήρθε ισόπαλο με την Τυνησία και ηττήθηκε από τη Δανία ενώ έμεινε πίσω με 5-0 από το Βέλγιο ωστόσο έκανε την ανατροπή παίρνοντας τη νίκη με 30-28 και την πολυπόθητη 2η θέση με τις πρώτες τρεις ομάδες από 7ο και 8ο όμιλο να περνούν.

 Η Κροατία πέρασε ως δεύτερη από τον 7ο όμιλο νικώντας 36-24 το Μεξικό με τον Λούκα Τσίντριτς να σκοράρει 9 φορές και να δίνει στην ομάδα του τη δεύτερη νίκη της στο τουρνουά. Η Αίγυπτος συνέτριψε τις Ηνωμένες Πολιτείες με 35-16 παίρνοντας την πρώτη θέση.

 Ο έκτος όμιλος ολοκληρώθηκε στην Κρακοβία με την Αργεντινή να επικρατεί 35-26 της Βόρειας Μακεδονίας στην αναμέτρηση των ομάδων που μέχρι τώρα δεν είχαν νίκη. Ο αρχηγός της Αργεντινής, ο Ντιέγκο Σιμονέτ, ήταν ο πρωταγωνιστής με 8 γκολ και τρεις ασίστ. Η πρώτη θέση πήγε στη φιναλίστ του 2019, τη Νορβηγία, η οποία έκανε την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε την Ολλανδία με 27-26.

 Η Γερμανία πέρασε με τρίτη νίκη στον 5ο όμιλο καθώς είχε εύκολο έργο απέναντι στην Αλγερία με το σκορ στο 37-21 στο Κατοβίτσε ενώ η Σερβία πήρε τη δεύτερη θέση νικώντας 34-24 το Κατάρ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ