fbpx

Παγκόσμιο ανδρών: Μεγάλη νίκη για τη Δανία επί του Βελγίου (vid)

Παγκόσμιο ανδρών: Μεγάλη νίκη για τη Δανία επί του Βελγίου (vid)

Η Δανία άρχισε την προσπάθεια για την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών για 3η διαδοχική φορά επικρατώντας με εμφατικό τρόπο 43-28 του Βελγίου, που έκανε το ντεμπούτο του σε τελική φάση, στο Μάλμε της Σουηδίας.

 Πρωταθλήτρια το 2019 και το 2021 η Δανία άρχισε θετικά στον 8ο όμιλο μπροστά σε περισσότερους από 12.000 υποστηρικτές της μιας και η απόσταση από την Κοπεγχάγη είναι μόλις 15 χιλιόμετρα, με τον τρεις φορές καλύτερο παίκτη της χρονιάς, τον Μίκαελ Χάνσεν, να σημειώνει 10 γκολ. Το Βέλγιο ήταν σε απόσταση ενός τέρματος από τη Δανία μετά από 12 λεπτά χωρίς ωστόσο να μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό.

 Στο ματς που άνοιξε τον όμιλο Μπαχρέιν και Τυνησία ήρθαν ισόπαλες με 27-27 με τον Αχμέντ Τζαλάλ να έχει 10 γκολ για το Μπαχρέιν και τον Ισάμ Ρζιγκ να έχει 8 για την Τυνησία. Επί πολωνικού εδάφους για τον 6ο όμιλο η Ολλανδία νίκησε την πρωταθλήτρια της παναμερικανικής ηπείρου, την Αργεντινή, με 29-19 στην Κρακοβία. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κάι Σμιτς με 7 γκολ. Φιναλίστ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 και του 2019, η Νορβηγία, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία την οποία νίκησε με 36-27.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ