fbpx

Παγκόσμιο: Νίκη για την συνδιοργανώτρια Σουηδία

Παγκόσμιο: Νίκη για την συνδιοργανώτρια Σουηδία

Συνδιοργανώτρια του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών η Σουηδία μπήκε νικηφόρα στη 2η ημέρα της διοργάνωσης με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να επικρατεί 26-18 της Βραζιλίας, έχοντας προηγηθεί με 11-9 στο ημίχρονο, με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Αντρέας Πάλιτσκα, ο οποίος είχε 17 αποκρούσεις αλλά και ένα γκολ.

 Νωρίτερα στην ημέρα και πάλι για τον τρίτο όμιλο το Πράσινο Ακρωτήρι σημείωσε την πρώτη νίκη της ιστορίας του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα επικρατώντας της Ουρουγουάης με 33-25. Η Ισπανία, φιναλίστ πέρυσι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο το 2021 πέρασε δύσκολα στον πρώτο όμιλο αλλά νίκησε το Μαυροβούνιο με 30-25 στην Κρακοβία.

 Στο άλλο ματς του πρώτου ομίλου το Ιράν πήρε την πρώτη νίκη της ιστορίας του με διαφορά ενός γκολ από τη Χιλή. Το Ιράν προηγήθηκε 13-11 στο ημίχρονο, η Χιλή προηγήθηκε με 23-20 αλλά η ασιατική ομάδα πήρε τη νίκη με 25-24 με σκόρερ τον Μοχαμαντμαντί Μπεναμιά στα 26 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

 Κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου η Γαλλία νίκησε την συνδιοργανώτρια Πολωνία με 26-24 στο ματς που άνοιξε το δεύτερο όμιλο ενώ 2 βαθμούς πήρε και η Σλοβενία που νίκησε άνετα με 33-19 την Σαουδική Αραβία στο Κατοβίτσε. Έναρξη και στον τέταρτο όμιλο με την Ουγγαρία να ξεπερνά το εμπόδιο της Νότιας Κορέας με 35-27 στο Κρίστιανσαντ με 7 γκολ από τον Μάτε Λέκαϊ. Σκόρερ 9 γκολ ήταν για την Ισλανδία ο Μπιάρκι Μαρ Έλισον στη νίκη με 30-26 επί της Πορτογαλίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ