fbpx

Ανασκόπηση Χάντμπολ Γυναίκες 2022 (pics)

Ανασκόπηση Χάντμπολ Γυναίκες 2022 (pics)

Με πολλές συγκινήσεις ολοκληρώθηκε τη σεζόν 2021/22, το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδος.

Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε 26-25 στον τρίτο τελικό, του ΟΦΝ Ιωνίας και κατέκτησε τον τίτλο για 5η φορά στην ιστορία του στο χάντμπολ γυναικών.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με αυτό το τρόπαιο έφτασε τα 11 συνολικά στο γυναικείο χάντμπολ (6 κύπελλα, 5 πρωταθλήματα), όλα μετά το 2013.

Μάλιστα, οι “ασπρόμαυρες” πήραν και το Κύπελλο Ελλάδος για 4η φορά, σημειώνοντας το νταμπλ της σεζόν. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Νέα Ιωνία με 21-20, στο κλειστό της Κανήθου στη Χαλκίδα.

Τη σεζόν 2022/23, πρωταθλήτρια χειμώνα αναδείχθηκε η Νέα Ιωνία που είναι στην πρώτη θέση με 18 βαθμούς. Την ακολουθούν Πυλαία (16) και Καματερό (14).

Στο Final-4 του Κυπέλλου Γυναικών βρίσκονται Aναγέννηση Άρτας, ΠΑΟΚ Mateco, ΟΦΝ Ιωνίας και ΑΕΚ

Τα ζευγάρια:
1ος ημιτελικός: Αναγέννηση Άρτας- ΠΑΟΚ Mateco
2ος ημιτελικός: ΑΕΚ- ΟΦΝ Ιωνίας

Να σημειωθεί ότι, για την ΑΕΚ είναι η πρώτη χρονιά στα μεγάλα σαλόνια.

Στην Ευρώπη τη περσινή σεζόν μας εκπροσώπησαν οι ΠΑΟΚ, Πυλαία και Πανόραμα.

Από τις Ελληνικές ομάδες μόνο το Πανόραμα συνέχισε στον επόμενο γύρο, όμως αποκλείστηκε νωρίς, αφού ηττήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες από τη Βεστμαναεγιάρ με 29-24 στον τρίτο γύρο του EHF European Cup.

Η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς με 26-20 και το έργο της στη ρεβάνς ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

Τη σεζόν 2022/23, ΠΑΟΚ, Πυλαία, Αναγέννηση Άρτας και Νέα Ιωνία βρέθηκαν στο European Cup γυναικών όμως, αποκλείστηκαν νωρίς από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Εθνική Γυναικών δεν κατάφερε να αγωνιστεί την περσινή χρονιά όπως θα ήθελε. Η ΟΧΕ ανακοίνωσε την αναβολή των αναμετρήσεων της Εθνικής κόντρα στην αντίστοιχη της Λευκορωσίας για τα προκριματικά του EURO 2022. Αιτία αυτού φυσικά στέκεται η κατάσταση στην Ουκρανία.

Τη φετινή χρονιά όμως, οι Ελληνίδες πήραν τη μεγάλη πρόκριση στη Β’ φάση των πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2023. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπέστη γλυκιά ήττα με 22-21 από τη Βοσνία στο Κάζιν, αλλά προκρίθηκε σε συνδυασμό με τη νίκη του 23-21 στο πρώτο ματς.

Εκεί, η Ελλάδα κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη Γερμανία, την οποία είχε αντιμετωπίσει στην κυρίως προκριματική φάση του ΕURO 2022

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ