fbpx

Handball Premier, 12η αγωνιστική: Ντέρμπι… πρωτιάς στην Ηλιούπολη

Handball Premier, 12η αγωνιστική: Ντέρμπι… πρωτιάς στην Ηλιούπολη

Τα δύο μεγάλα φαβορί για την διεκδίκηση της Handball Premier ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα αναμετρηθούν την Τετάρτη (14/12) στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής και πρώτης του Β΄ γύρου του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 21:00 με διαιτητές τους ΚινατζίδηΦωτακίδη, και παρατηρητές τους ΤσάκωναΜίγκα, ενώ θα μεταδοθεί από το OSFP TV.

Είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα παίξουν στο κλειστό της Ηλιούπολης που αποτελεί την ιστορική πρώτη έδρα της ΑΕΚ, τα δύο πρώτα χρόνια (2005-2007) της δημιουργίας του τμήματος χάντμπολ, ενώ τη φετινή χρονιά, είναι η έδρα του Ολυμπιακού.

Η νικήτρια ομάδα θα αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα για την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση του πλεονεκτήματος έδρας στα play-off.

Η Ένωση είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της Handball Premier και βρίσκεται στην 1η θέση στους 21 πόντους, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” ακολουθούν στη 2η θέση με 20, τρέχοντας νικηφόρο σερί 10 αγωνιστικών.

Η ΑΕΚ είχε επικρατήσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ με 25-22 στις 19 Σεπτεμβρίου με τον Κροάτη αριστερό ίντερ Στίπε Μαντάλινιτς να σημειώνει 9 γκολ.

Το παιχνίδι αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεδομένων των συνθηκών, αφού και οι δύο ομάδες προέρχονται από αποκλεισμούς στην Ευρώπη (3oς γύρος European Cup). Ο Ολυμπιακός έχασε δύο φορές από την ελβετική Βάκερ Τουν 24-22 εκτός έδρας και 24-19 εντός έδρας, ενώ η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το υπέρ της 32-27 κόντρα στην Αλίνγκσας, χάνοντας 31-24 στη Σουηδία.

Ειδικότερα για τους γηπεδούχους ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός σηματοδότησε και αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, αφού ο Νίκος Γραμματικός αντικατέστησε τον Γιώργο Καρασαββίδη και θα κάνει το ντεμπούτο του, στο ματς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ