fbpx

Ασιατικό: Πρωταθλήτρια η Νότια Κορέα

Ασιατικό: Πρωταθλήτρια η Νότια Κορέα

Αν και χρειάστηκε τη διαδικασία της παράτασης η Νότια Κορέα νίκησε την Ιαπωνία στην Σεούλ και αναδείχθηκε για 6η φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ασίας στο χάντμπολ γυναικών.

 Η Ιαπωνία φάνηκε να μπορεί να πετύχει την έκπληξη καθώς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου τη βρήκε μπροστά στο σκορ με 16-10 ωστόσο η Νότια Κορέα στο δεύτερο μέρος πέτυχε 17 γκολ και δέχθηκε 11 με αποτέλεσμα η κανονική διάρκεια να ολοκληρωθεί με ισοπαλία 27-27.

 Η Νότια Κορέα κατάφερε να αποδειχθεί καλύτερη στον επιπλέον χρόνο πετυχαίνοντας 7 τέρματα έναντι 2 της Ιαπωνίας και να πάρει τη νίκη και τον τίτλο με 34-29. Η Εουχνέε Ρίου ήταν η πρωταγωνίστρια για τις νικήτριες με 19 γκολ ενώ 9 πέτυχε η Μινγκγιέονγκ Λι. Πρώτη σκόρερ για την Ιαπωνία με 7 η Χαρούνο Σασάκι.

 Στο μικρό τελικό η Κίνα νίκησε 39-24 το Ιράν με την Λιν Γιανκούν να ολοκληρώνει το ματς με 6 γκολ. Την πρώτη πεντάδα ολοκλήρωσε το Καζακστάν που επιβλήθηκε 42-31 της Ινδίας με τις πέντε πρώτες χώρες της διοργάνωσης να εξασφαλίζουν την παρουσία τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 30 Νοεμβρίου με 17 Δεκεμβρίου του 2023.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ