fbpx

Στην Ελλάδα η διεξαγωγή των 16ων Μεσογειακών Αγώνων Γυναικών

Στην Ελλάδα η διεξαγωγή των 16ων Μεσογειακών Αγώνων Γυναικών

Η διεξαγωγή των 16ων Μεσογειακών Αγώνων Χάντμπολ Γυναικών, θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το διάστημα 27 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου 2023 στην πόλη του Ναυπλίου, που αποτελεί και έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ.

Η Μεσογειακή Συνομοσπονδία ενημέρωσε εγγράφως τις Ομοσπονδίες-μέλη της για την απόφαση της εκτελεστικής της επιτροπής σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής του τουρνουά, καθώς και την καταληκτική ημερομηνία (30 Δεκεμβρίου2022) των δηλώσεων συμμετοχής.

Συνδιοργανωτές είναι η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, ο Δήμος Ναυπλιέων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ οι Εθνικές ομάδες που θα συμμετέχουν, θα απαρτίζονται από αθλήτριες της ηλικιακής κατηγορίας των Κορασίδων.

Είναι η 4η φορά που η Ελλάδα αναλαμβάνει να φιλοξενήσει τουρνουά της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ μετά το 2005 (Κατερίνη), το 2006 (Λουτράκι) και το 2020 (Αθήνα) και η πρώτη σε επίπεδο γυναικών.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες Γυναικών (Κ17) του Ναυπλίου είναι η 5η διοργάνωση που θα αναλάβει το ελληνικό χάντμπολ την τελευταία τριετία μετά την Μεσογειάδα Ανδρών (Κ18) της Αθήνας (2020), τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών- Γυναικών και Εφήβων-Νεανίδων (Κ18) Beach Handball του Ηρακλείου (2022) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Νέων (Κ21) που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η εξωστρέφεια και η αύξηση της δυναμικής σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστικά, διεθνείς σχέσεις, διοργανώσεις) του ελληνικού χάντμπολ σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στερέωμα, ήταν από τους βασικούς στρατηγικούς στόχους της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Η διοργάνωση αυτή είναι η πρώτη από τις πολλές που θα ακολουθήσουν στην πόλη του Ναυπλίου, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία της ΟΧΕ, για τη μεταφορά της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ