fbpx

Handball Premier, 10η αγωνιστική: Nτέρμπι Βορείων Προαστίων στο ΟΑΚΑ – Για την παραμονή στην κορυφή η ΑΕΚ

Handball Premier, 10η αγωνιστική: Nτέρμπι Βορείων Προαστίων στο ΟΑΚΑ – Για την παραμονή στην κορυφή η ΑΕΚ

Με πέντε ματς το Σάββατο (26/11) και ένα την Κυριακή (27/11) θα πραγματοποιηθεί η 10η αγωνιστική της Handball Premier.

Η αγωνιστική ξεκινά με την αναμέτρηση ανάμεσα στην ουραγό της βαθμολογίας ΧΑΝθ και τον δεύτερο Ολυμπιακό, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι “ερυθρόλευκοι” είναι ξεκάθαρο φαβορί στην αναμέτρηση και διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (273 γκολ), ενώ η ΧΑΝΘ έχει τη χειρότερη επίθεση (205 γκολ) και τη χειρότερη άμυνα με παθητικό 282 τερμάτων. Ζητούμενο για τους γηπεδούχους είναι η καλύτερη δυνατή εμφάνιση, ενώ στον Ολυμπιακό βλέπουν την αναμέτρηση ως μια καλή ευκαιρία για να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι νεότεροι αθλητές.

Στο ανακαινισμένο κλειστο της Νάουσας, που είναι κατάμεστο στους αγώνες του Ζαφειράκη, θα δοκιμαστεί η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. Ο Ζαφειράκης έχει κερδίσει έδαφος στη βαθμολογία με τις συνεχόμενες νίκες επί της ΧΑΝΘ και του Δούκα, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσει στην 7η θέση έχοντας 7 βαθμούς. Σταδιακά η ομάδα του Κώστα Δεληγιάννη βρίσκει ρυθμό και θέλει να ξεφύγει από τις επικίνδυνες θέσεις.

Ενδιαφέρον ματς, ανάμεσα σε δύο φορμαρισμένες ομάδες θα γίνει στη Δράμα με την τοπική ομάδα να αντιμετωπίζει τον Αερωπό Έδεσσας. Οι γηπεδούχοι πήραν εύκολο διπλό στην έδρα της Πυλαίας και σκαρφάλωσαν στην 4η θέση (11 πόντοι) και δείχνουν ικανοί να παραμείνουν εκεί, αφού είναι μια ομάδα δυσκολοκατάβλητη. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει χάσει μόνο από τρεις πρώτους (ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ). Ο Αερωπός (8η θέση- 6 πόντους) λίγο έλειψε να υποχρεώσει τον ΠΑΟΚ σε στραβοπάτημα με την καλή του εμφάνιση. 

Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Ιωνικό να υποδέχεται την Πυλαία. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τη σεζόν με διαφορετικούς στόχους, αλλά αυτή τη στιγμή, λίγο πριν το τέλος του Α’ γύρου ισοβαθμούν με 5 πόντους στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. 

Στην Αίθουσα “Γεώργιος Κασιμάτης” του ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί το ντέρμπι των Βορείων Προαστίων ανάμεσα στον ΑΣΕ Δούκα και τα Βριλήσσια. Ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες είναι έτοιμες για να διεκδικήσουν το νικηφόρο αποτέλεσμα το οποίο θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία στον βαθμολογικό πίνακα. Οι γηπεδούχοι, θέλουν να κλείσουν την κακή παρένθεση μέσα στην Νάουσα και έχοντας τον κόσμο τους στο πλευρό τους να διεκδικήσουν την τέταρτη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Με σπουδαίο ματς θα κλείσει η αυλαία της 10ης αγωνιστικής, καθώς την Κυριακή ο τρίτος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ (15 β.), θα υποδεχθεί τον πέμπτο Διομήδη (10 β.). Οι γηπεδούχοι δείχνουν σταθερότητα έως τώρα στο πρωτάθλημα και έχουν χάσει βαθμούς μόνο από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ενώ ο Διομήδης που ξεκίνησε δυνατά, έχασε έδαφος στη βαθμολογία και προέρχεται από ήττα-σοκ στην εντός έδρας αναμέτρηση με τα Βριλήσσια. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος έχοντας δεχθεί 226 γκολ, ενώ ο Διομήδης έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση με 271 γκολ.

Το πανόραμα της 10ης αγωνιστικής:

Σάββατο 26/11
17:00 | ΧΑΝΘ-Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή
18:00 | Bianco Monte Δράμα-Αερωπός Έδεσσας ManDynamic
18:00 | Ζαφειράκης Νάουσας-ΑΕΚ
18:00 | Ιωνικός Affidea-ΑΕΣΧ Πυλαίας
18:00 | ΑΣΕ Δούκα-ΕΣΝ Βριλησσίων

Κυριακή 27/11
16:00 | ΠΑΟΚ-Διομήδης Άργους

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)
ΑΕΚ 17
Ολυμπιακός 16
ΠΑΟΚ 15
Δράμα 11
Διομήδης 10
ΑΣΕ Δούκα 8
Ζαφειράκης 7
Αερωπός Εδεσσας 6
Βριλήσσια 6
Πυλαία 5
Ιωνικός ΝΦ 5
ΧΑΝΘ 2

Το πανόραμα της 9η αγωνιστικής:
ΑΕΣΧ Πυλαίας-Bianco Monte Δράμα 26-43
Αερωπός Έδεσσας ManDynamic-ΠΑΟΚ 26-29
Ζαφειράκης Νάουσας-ΑΣΕ Δούκα 33-30
Διομήδης Άργους-EΣΝ Βριλησσίων 28-29

Κυριακή 20/11
ΑΕΚ-ΧΑΝΘ 39-16
Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή-Ιωνικός Αffidea 36-30

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ