fbpx

Handball Premier, ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Όλα τα βλέμματα στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν

Handball Premier, ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Όλα τα βλέμματα στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν

Οι δύο κυρίαρχοι της διεκδίκησης του τίτλου της Handball Premier, αγωνίζονται αύριο (19/9, 19:00) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο λόγος φυσικά, για το μεγάλο ντέρμπι, ΑΕΚ – Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή! betfinal بالعربي

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ και η νικήτρια ομάδα θα αποκτήσει γρήγορα σημαντικό ψυχολογικό προβάδισμα για τη συνέχεια, αλλά και δύο βαθμούς που μπορεί να της δώσουν πλεονέκτημα στη «μάχη» της πρωτιάς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ προέρχεται από ένα καλοκαίρι πολλών αλλαγών στην προσπάθεια της να κάνει restart και να επανέλθει στην κορυφή, ενώ ο Ολυμπιακός έκανε λίγες προσθαφαιρέσεις, διατηρώντας σχεδόν ατόφιο το βασικό του κορμό που τον οδήγησε στο πρωτάθλημα, κάνοντας μάλιστα το break.

Να θυμίσουμε ότι, οι Πειραιώτες πηγαίνουν στο ντέρμπι με τον τίτλο του Σούπερ Καπ, καθώς το περασμένο Σάββατο νίκησαν 30-24 την Πυλαία στο κλειστό της Ηλιούπολης.

Την περσινή σεζόν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν επτά φορές σε μεταξύ τους αναμετρήσεις, με τον Ολυμπιακό να έχει 3 νίκες -όλες σε τελικούς- και η ΑΕΚ 2 νίκες (ημιτελικό κυπέλλου και 3ο τελικό). Δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα, τα δύο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος! لعبة بلاك جاك اون لاين

Με δυνατό ρόστερ ο φετινός Ολυμπιακός

Ενισχυμένος παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο 36χρονος Ολιβιέ Νιοκάς, που είναι παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία το 2017 ήρθε για τη θέση του αριστερού ίντερ αντί του Νίκου Κρητικού που δεν αγωνίστηκε σε πολλά παιχνίδια, έχοντας και αρκετούς τραυματισμούς.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Αυστρίας με 801 γκολ και με 13 χρόνια εμπειρίας στην Μπουντσεσλίγκα, Ρόμπερτ Βέμπερ, θα αποτελέσει το βασικό γρανάζι στο δεξί εξτρέμ στη θέση του Κροάτη Μπούντιτς.

Ο πλέι μέικερ Βασίλης Λιόλιος επέστρεψε σε γνωστά λημέρια στη θέση του Θοδωρή Δεληχρήστου που μαζί με τον Αλέξανδρο Κουκουλά συνεχίζουν στον Ιωνικό ΝΦ, ενώ ο διεθνής Βόσνιος πίβοτ Ελμίρ Γκρατζάν μετά μία εξαιρετική πενταετία στην Πέλιστερ ήρθε ως αντικαταστάτης του Ανδρέα Αραπακόπουλου. Επιθετικά πρόκειται για έναν ιδιαίτερα προικισμένο αθλητή με 143 γκολ σε 7 σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο δεν διαθέτει τις αμυντικές αρετές του Έλληνα διεθνούς.

Στον πάγκο της ομάδας παρέμεινε ο Γιώργος Καρασαββίδης, που πέρσι επένδυσε πολύ στην άμυνα, κάτι που αναμένεται να συμβεί και φέτος, έχοντας όμως πλέον ξεκάθαρα και περισσότερες λύσεις στην επίθεση.

Πολλές νέες προσθήκες για την ΑΕΚ

H απώλεια όλων των τίτλων την περσινή χρονιά, έφερε ριζικές αλλαγές σε τεχνική ηγεσία και ρόστερ για την ΑΕΚ που ξεκινάει τη σεζόν με μία εντελώς καινούργια ομάδα. Ο Αλέξης Αλβανός πήρε την ευκαιρία του ως πρώτος προπονητής να χτίσει μία νέα ΑΕΚ με νέους συνεργάτες, ενώ έγιναν συνολικά 11 προσθαφαιρέσεις.

Οι μόνοι που έμειναν από το περσινό ρόστερ είναι οι Αραμπατζής, Παπαδιονυσίου, Κεδέρης, Νικολαϊδης, Καλόμοιρος, Κοτσιώνης, Ηλιόπουλος, καθώς και οι ξένοι Λέμος, Φλορίδο.

Από τις μεταγραφικές κινήσεις ξεχωρίζουν τρείς αθλητές υψηλών προδιαγραφών με βαριά βιογραφικά όπως οι Κροάτες Μαντάλινιτς, Γιούκιτς και ο Λευκορώσος τερματοφύλακας Μάτσκεβιτς, ο οποίος έπαιζε τέσσερα σερί χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Μέσκοφ Μπρεστ, φτάνοντας μάλιστα τη σεζόν 2020-2021 έως τα προημιτελικά.

Ο αριστερός ίντερ Μαντάλινιτς με πέρασμα από τη Μπουντεσλίγκα και κάτοχος του ΕΗF Cup με την Φούχσε Βερολίνου είναι παίκτης βαρόμετρο, αφού εκτός από την εκτελεστική του δεινότητα (395 γκολ στην Ευρώπη) «βλέπει» με ασίστ πολύ εξτρέμ και πίβοτ.

Ο Γιούκιτς με χαντμπολική στόφα, έρχεται με 332 γκολ την τελευταία τετραετία σε γαλλική λίγκα (Ποντόλ, Σατρ) και Μπουντεσλίγκα (Μίντεν) για να δώσει λύση σε μία θέση (δεξί ίντερ) που η Ένωση ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια.

Η παράδοση της έδρας είναι με την ΑΕΚ!

Στις 26 αναμετρήσεις που έχουν προηγηθεί για το πρωτάθλημα και το κύπελλο ο Ολυμπιακός προηγείται της Ένωσης με 12-10 στις νίκες, ενώ άλλα 4 ματς έληξαν ισόπαλα. بيت ٣٦٥

Η ΑΕΚ έχει προβάδισμα νικών στην έδρα της με 6-4, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο (11 παιχνίδια), ενώ συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ έχουν διεξαχθεί 9 παιχνίδια με την ΑΕΚ να προηγείται 5-3, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ