fbpx

Asian Games: Ολοκλήρωσε το σετ μεταλλίων ο Τανιγκάβα

Asian Games: Ολοκλήρωσε το σετ μεταλλίων ο Τανιγκάβα

Ο Ιάπωνας Ουατάρου Τανιγκάβα πήρε το χρυσό μετάλλιο που έλειπε από την συλλογή του στους Ασιατικούς Αγώνες.

 Ο Τανιγκάβα ήταν ο μοναδικός που πέρασε τους 15 βαθμούς και με 15,016 πήρε τη νίκη στο άλμα, έχοντας πάρει νωρίτερα το αργυρό στο ομαδικό και το χάλκινο στους κρίκους. Ο Ιρανός Μαχντί Ολφάτι πήρε τη 2η θέση με 14,783 βαθμούς και ο Μουχάμαντ Σαρούλ Αϊμι από τη Μαλαισία την 3η με 14,466.

Η Μάνα Οκαμούρα από την Ιαπωνία πήρε το χρυσό μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας σε έναν αγώνα που τέσσερις αθλήτριες πήραν πάνω από 13 βαθμούς με την Οκαμούρα να φτάνει τους 13,966. Δεύτερη με 13,733 η Κινέζα Τανγκ Σιτζίνγκ και 3η με 13,300 η Τινγκ Χούα-Τίεν από την κινεζική Ταϊπέι.

Ο τίτλος στο δίζυγο ανδρών πήγε στον Ζου Τζινγιουάν, τον Κινέζο τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και κάτοχο του τίτλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Με 15,933 βαθμούς ο Τζινγιουαν πήρε ξανά τον τίτλο όπως και στην Τζακάρτα το 2018 ενώ δεύτερος ήταν ο Τακέρου Κιταζόνο από την Ιαπωνία και τρίτος ο συμπατριώτης του, Κακέρου Τανιγκάβα.

Πρωταθλήτρια στις ασκήσεις εδάφους μπροστά στο κοινό της χώρας της αναδείχθηκε η Ζανγκ Τζιν με την Κινέζα στην πρώτη της παρουσία στη διοργάνωση να φτάνει τους 13,100 βαθμούς. Δεύτερη με 12,966 η Κιμ Σον-Χιάνγκ από τη Βόρεια Κορέα ενώ 3η με 12,800 η Λιμ Σου-Μιν από τη Νότια Κορέα.

Ο Ζαν Μποχένγκ πήρε το τελευταίο χρονικά χρυσό μετάλλιο με τη νίκη του στην οριζόντια δοκό. Με 15,100 βαθμούς έκανε δική του την πρώτη θέση ενώ ο συμπατριώτης του, ο Λιν Τσαοπάν, ακολούθησε με 14,800. Αυτό ήταν το τρίτο χρυσό για τον Μπόχένγκ στο τουρνουά ενώ ο Ιάπωνας Κακέρου Τανιγκάβα πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Γυμναστική