fbpx

Παγκόσμιο ρυθμικής: Την 8η θέση στον τελικό της μπάλας η Παναγιώτα Λύτρα (vid)

Παγκόσμιο ρυθμικής: Την 8η θέση στον τελικό της μπάλας η Παναγιώτα Λύτρα (vid)

Την 8η θέση κατέκτησε στον τελικό της μπάλας η Παναγιώτα Λύτρα. Στην πρεμιέρα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής, στη Βαλένθια της Ισπανίας, η 16χρονη πρωταθλήτριά μας συγκέντρωσε 30,400 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος κι αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα θετικό «βάπτισμα του πυρός» ως φιναλίστ στην κορυφαία διοργάνωση.

Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στο αυριανό (24/08), κρίσιμο δεύτερο σκέλος των προκριματικών, που θα καθορίσει την Ολυμπιακή πρόκριση, σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα σημερινά αποτελέσματα.
Οι αθλήτριες θα εκτελέσουν προγράμματα με κορδέλα και κορύνες, με τις δύο εκπροσώπους της Εθνικής Παναγιώτα Λύτρα και Μαρία Δερβίση να συμμετέχουν στον τελευταίο χρονικά όμιλο (Πέμπτη 24/08, ώρα 18:30 – 20:42) και να είναι εκείνες που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της ημέρας.
 
Από τα αποτελέσματα του διήμερου προκριματικού θα αναδειχθούν οι κάτοχοι 14 Ολυμπιακών εισιτηρίων, λαμβάνοντας υπόψη το άθροισμα των τριών υψηλότερων βαθμολογιών κάθε αθλήτριας στα τέσσερα όργανα (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα).

Το χρυσό μετάλλιο στην μπάλα κατέκτησε η Γερμανίδα Ντάρια Βαρφολομέεφ (35,800 β.), μπροστά από την Ιταλίδα Σοφία Ραφαέλι (35,200 β.) και τη Βουλγάρα Στιλιάνα Νικόλοβα (35,150 β.).

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική