fbpx

Ενόργανη: Έναρξη στο 3ο σερί εκπαιδευτικό διεθνές καμπ αγοριών στη Θεσσαλονίκη

Ενόργανη: Έναρξη στο 3ο σερί εκπαιδευτικό διεθνές καμπ αγοριών στη Θεσσαλονίκη

Η ενόργανη γυμναστική αξιοποιεί άλλη μια φορά με τον καλύτερο τρόπο τις υποδομές της στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί της Τρίτης 22/08 έγινε στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας η επίσημη έναρξη των εργασιών του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού καμπ αγοριών, το οποίο φιλοξενείται στην πόλη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Νέοι πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής από κάθε γωνιά της Ευρώπης συμμετέχουν στο ετήσιο προπονητικό καμπ αγοριών στις ηλικίες από 13 έως 16 ετών, το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τη European Gymnastics.

Παρόντες περίπου 30 αθλητές και ισάριθμοι προπονητές-συνοδοί από συνολικά 19 χώρες (Αρμενία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σουηδία και Ελλάδα).

Ανάμεσά τους βρίσκονται οι ανερχόμενοι Έλληνες αθλητές Γιώργος Αλεξανδρόπουλος και Άγγελος Καββαδάς, μαζί με τον προπονητή Ανδρέα Σαλάγα, έχοντας την ευκαιρία να αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις.

Ιδιαίτερη αξία προσδίδουν οι εξπέρ του αθλήματος που θα διδάξουν στο καμπ, καθώς στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ενόργανης ανδρών της European Gymnastics, Κροάτης Μάριο Βούκογια, ενώ στους έμπειρους εκπαιδευτές περιλαμβάνεται από ελληνικής πλευράς ο Αλέκος Ιωακειμίδης, ο μοναδικός τρις Ολυμπιονίκης Έλληνας προπονητής της ενόργανης γυμναστικής.

Ως τεχνικός υπεύθυνος της Ε.Γ.Ο. για το εκπαιδευτικό καμπ έχει οριστεί ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Τσολακίδης και παράλληλα τη γενική επίβλεψη θα έχει ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Υψηλών Επιδόσεων Ενόργανης Γυμναστικής, Αβραάμ Σαπρανίδης.

Το καθημερινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις υπό την επίβλεψη των εξπέρ της European Gymnastics, επιμορφωτικά σεμινάρια για τους προπονητές των συμμετεχόντων αθλητών, καθώς επίσης πολιτιστικές και τουριστικές-ψυχαγωγικές δράσεις που έχει προγραμματίσει η Ε.Γ.Ο. στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, προκειμένου οι επισκέπτες να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους τομείς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική