fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο – Κότμπους: Ιαπωνική κυριαρχία με 3 χρυσά μετάλλια (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο – Κότμπους: Ιαπωνική κυριαρχία με 3 χρυσά μετάλλια (vid)

Η Ιαπωνία ολοκλήρωσε τον πρώτο σταθμό του παγκοσμίου κυπέλλου στο Κότμπους της Γερμανίας με 3 χρυσά μετάλλια.

 Μεταξύ των ανδρών, ο Καβακάμι Σοχέι πήρε 14,266 βαθμούς και πήρε την πρώτη θέση στο μονόζυγο ενώ ο Ιταλός Κάρλο Μακίνι ήταν δεύτερος και ο Ιάπωνας Κάγια Καζούμα πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

 Στη δοκό ισορροπίας των γυναικών η Οκαμούρα Μάνα πήρε την πρώτη θέση με 14,133 βαθμούς ενώ η συμπατριώτισσά της, Κοκοφουγκάτα Αζούκι πήρε τον τίτλο στις ασκήσεις εδάφους με 13,633. Η Ασικάβα Ουράρα, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2021 στη δοκό ισορροπίας ήταν δεύτερη ενώ το χάλκινο πήγε στην Φιλίπα Μαρτίνς από την Πορτογαλία. Η Ιταλίδα Μανίλα Εσπόζιτο πήρε τη 2η θέση στις ασκήσεις εδάφους και ακολούθησε η Βρετανίδα Ρούμπι Έβαν.

 Κάτοχος του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου και παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Αρτούρ Νταβτιάν από την Αρμενία πήρε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα με 15,133 βαθμούς. Ο Μαχντί Ολφάτι από το Ιράν και ο Σεκ Βάι Χουνγκ από το Χονγκ Κονγκ πήραν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

 Πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, ο Ίλια Κοβτούν από την Ουκρανία πήρε τον τίτλο στο δίζυγο με 15,366 βαθμούς. Ο Ιταλός Ματέο Λεβαντέσι έκανε την έκπληξη με τη 2η θέση ενώ ο κάτοχος 6 μεταλλίων σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Κάρλος Γιούλο από τις Φιλιππίνες πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

 Ο τίτλος στις ασκήσεις εδάφους πήγε στον Ισραηλινό «χρυσό» Ολυμπιονίκη Αρτέμ Ντολγκοπιάτ με 14,466 βαθμούς ενώ εκείνος στον πλάγιο ίππο πήγε στον Αμντουλά Αζίμοφ από το Ουζμπεκιστάν με 14,886 βαθμούς.

 Η Μανίλα Εσπόζιτο από την Ιταλία πήρε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα με την Έβαν να παίρνει δεύτερο μετάλλιο, το αργυρό, με την 47χρονη Οκσάνα Τσουσοβίτινα από το Ουζμπεκιστάν να ολοκληρώνει την τριάδα του βάθρου.

Χρυσό μετάλλιο στους ασύμμετρους ζυγούς για την Ιταλίδα Άλις Ντ’Αμάτο με 14,500 βαθμούς με δεύτερη τη Γερμανίδα Μεόλιε Γιάουχ και τρίτη την Ολλανδή Τίσα Φόλεμαν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική