fbpx

Αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο από την ΕΓΟ η Βάσω Τσαβδαρίδου (vid)

Αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο από την ΕΓΟ η Βάσω Τσαβδαρίδου (vid)

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Βάσω Τσαβδαρίδου, αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο στην ειδική εκδήλωση του 3ου «Horizon Cup», στο Εθνικό Γυμναστήριο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ίδια, ήταν μία κίνηση διαμαρτυρίας, καθώς εκκρεμεί η εξέταση των καταγγελιών από δεκάδες αθλητές, για κακοποίηση από προπονητές και παράγοντες της Ομοσπονδίας.

«Θέλω σήμερα να μην πάρω αυτό το βραβείο γιατί εκκρεμεί αυτή η κατάσταση και οι καταγγέλλοντες αθλητές δεν έχουμε δικαιωθεί ηθικά ακόμα», είπε η Βάσω Τσαβδαρίδου.

«Περιμένουμε όλοι να κάνει η ΕΓΟ αυτό που οφείλει έτσι ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα. Γιατί μόνο έτσι θα δούμε χαμόγελα και μεγάλες επιτυχίες. Δεν θέλω να μειώσω στο ελάχιστο τη στιγμή αυτή», είπε, εξηγώντας γιατί δεν παρέλαβε το βραβείο.

Με βάση τις καταγγελίες, υπήρξαν κακοποιήσεις σε ανήλικες αθλήτριες, ενώ είχαν γίνει αναφορές και για σεξουαλική παρενόχληση. Παρά την παρέμβαση του εισαγγελέα, όμως, η δικογραφία με τις 22 πρώτες καταγγελίες είχε τεθεί στο αρχείο.

Η ΕΓΟ μέχρι σήμερα δεν έχει παραπέμψει τις καταγγελίες στα πειθαρχικά όργανα της, με το αιτιολογικό ότι παραγράφηκαν ποινικά, παρότι τα πειθαρχικά αδικήματα δεν εμπίπτουν σε καθεστώς παραγραφής στην Ομοσπονδία.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική