fbpx

Ολοκληρώθηκε το 84ο Συνέδριο της FIG στην Κωνσταντινούπολη

Ολοκληρώθηκε το 84ο Συνέδριο της FIG στην Κωνσταντινούπολη

Ολοκληρώθηκε στην Κωνσταντινούπολη το ετήσιο Συνέδριο της FIG (Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής), στο οποίο την ΕΓΟ (Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία) εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Αθανάσιος Σταθόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Πανταζής, καθώς και η Αθανασούλα ΛαμπροπούλουΣυροπούλου ως μέλος του Συμβουλίου (Council) της FIG.

Οι εργασίες του 84ου Συνεδρίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 12 Νοεμβρίου και περιλάμβαναν μεταξύ άλλων την συζήτηση μίας σειράς προτάσεων για αλλαγές στο καταστατικό της, καθώς και επιμέρους εισηγήσεων από εθνικές Ομοσπονδίες – μέλη της FIG.

Στον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και στην τοποθέτησή του ενόψει της επόμενης, ο Πρόεδρος της FIG Μορινάρι Γουατανάμπε αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή των διοργανώσεων της Γυμναστικής στη μετά πανδημία εποχή, κάτω από ένα νέο πλαίσιο, καθώς και στην προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Παράλληλα, η Ντόχα ψηφίστηκε ως τόπος διεξαγωγής του επόμενου, 85ου Συνεδρίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, που θα γίνει στα τέλη του 2024 και θα περιλαμβάνει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των διοικητικών οργάνων του Ολυμπιακού κύκλου 2025-2028.
Η υποψηφιότητα του Κατάρ υπερίσχυσε με 148 ψήφους, έναντι 89 ψήφων της αντίστοιχης υποψηφιότητας της Κροατίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική