fbpx

Παγκόσμιο: «Αυλαία» με χρυσό για την Γκαντίροβα (vids)

Παγκόσμιο: «Αυλαία» με χρυσό για την Γκαντίροβα (vids)

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ολοκληρώθηκε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας με τους τελικούς σε πέντε ατομικά αγωνίσματα και μία επιτυχία από τη Βρετανίδα Τζέσικα Γκαντίροβα που έκανε δικό της το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους.

YouTube video

 Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας άρχισε με ένα ιστορικό χρυσό μετάλλιο καθώς ο Αρτούρ Νταβτιάν έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής από την Αρμενία. Ο 30χρονος είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ωστόσο δεν είχε πάρει ποτέ μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αν και είχε 4 σε επίπεδο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στο άλμα, ο Αρμένιος κατάφερε με 15,050 βαθμούς να επικρατήσει του Κάρλος Γιούλο από τις Φιλιππίνες (14,950) ενώ ο Ουκρανός Ιγκόρ Ραντιβίλοφ (14,733) πήρε τέταρτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα με το χάλκινο.

YouTube video

 Στη δοκό ισορροπίας η Ιαπωνία πήρε το χρυσό για δεύτερη χρονιά στην σειρά με την Χαζούκι Γουτανάμπε που πήρε 13,600 βαθμούς. Η Έλι Μπλακ από τον Καναδά, στην πέμπτη της παρουσία σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος κατετάγη δεύτερη (13,566) ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Γιαπωνέζα Σόκο Μιγιάτα (15,533).

YouTube video

«Χρυσός» Ολυμπιονίκης στους παράλληλους ζυγούς του Τόκιο ο Κινέζος Τζινγκγιουάν Ζου, πήρε τρίτο παγκόσμιο τίτλο με 16,166 βαθμούς και διαφορά άνω του μισού βαθμού από τον δεύτερο, τον Γερμανό Λούκας Ντάoυσερ. Ο Γιούλο πήρε και δεύτερο μετάλλιο στην ημέρα, το χάλκινο.

Η δράση ολοκληρώθηκε με τον Μπρόντι Μαλόουν να γίνεται ο πρώτος Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής στο μονόζυγο μετά από 43 χρόνια και τον θρυλικό Κερτ Τόμας που είχε πάρει τον τίτλο το 1979. Με επίδοση 14,800 βαθμών κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τον κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου, τον Ιάπωνα Ντάικι Χασιμότο (14,700) ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Νόρι (14,466) ο οποίος είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

https://www.youtube.com/watch?v=7oVVATN32bU&ab_channel=MichelePratesi
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική