fbpx

Παγκόσμιο: Πρωταθλητής ο Χασιμότο (vid)

Παγκόσμιο: Πρωταθλητής ο Χασιμότο (vid)

Κάτοχος δύο χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων, ο Ντάικι Χασιμότο από την Ιαπωνία αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο σύνθετο ατομικό στη διοργάνωση που διεξάγεται στο Λίβερπουλ της Αγγλίας.

 Με συνολικό σκορ 87,198 βαθμών επικράτησε του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2021, του Κινέζου Μποχένγκ Ζανγκ, ο οποίος έμεινε στη δεύτερη θέση για κάτι λιγότερο από μισό βαθμό. «Είμαι πολύ χαρούμενος. Πέρασα δύσκολα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Είχα έναν τραυματισμό και το σώμα μου δεν είχε την κίνηση που ήθελα. Αυτό επηρέαζε και την αίσθησή μου αλλά και το κίνητρό μου», είπε ο Χασιμότο. «Είμαι πολύ χαρούμενος λοιπόν που πήρα τη νίκη εδώ και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με υποστήριξαν, τους προπονητές και την οικογένειά μου».

 Η αναμέτρηση του Ζανγκ με τον Χασιμότο ήταν μία ακόμα μεγάλη τους στιγμή καθώς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 ο Κινέζος είχε πάρει τον τίτλο με διαφορά μόλις 17 χιλιοστών του βαθμού.

 Ο Ιάπωνας Βατάρου Τανιγκάβα πήρε το χάλκινο μετάλλιο με απολογισμό 85,231 βαθμών με την Ιαπωνία να έχει δύο αθλητές στο βάθρο για πρώτη φορά από τη διοργάνωση του 2014 όταν τότε το είχε πετύχει με τους Κοχέι Ουτσιμούρα και Γιουσούκε Τανάκα που είχαν πάρει και πάλι την πρώτη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

 Το χρυσό μετάλλιο του Χασιμότο είναι το δέκατο για την Ιαπωνία στην ιστορία της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ το απόλυτο ρεκόρ διατηρεί η πρώην Σοβιετική Ένωση με 13 τίτλους.

https://www.youtube.com/watch?v=lZE-5WexhoU&ab_channel=ChrisRDGymnastics%2CMusic%26Sports
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική