fbpx

Παγκόσμιο: Έγραψε ιστορία η Τζέσικα Γκαντίροβα (vid)

Παγκόσμιο: Έγραψε ιστορία η Τζέσικα Γκαντίροβα (vid)

Η Τζέσικα Γκαντίροβα σημείωσε την κορυφαία απόδοση της καριέρας της κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό, το πρώτο για μία αθλήτρια από τη Μεγάλη Βρετανία σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος.

 Η 18χρονη πήρε την πρόκριση για τον τελικό ως 5η αλλά ανταποκρίθηκε στην περίσταση με μία αλάνθαστη εμφάνιση σε όλα τα αγωνίσματα. Με τη δίδυμη αδερφή της, την Τζένιφερ, να την υποστηρίζει από τις κερκίδες, η Γκαντίροβα εξασφάλισε θέση στο βάθρο με μία εξαιρετική παρουσία στις ασκήσεις εδάφους που της έδωσε 14,400 βαθμούς.

 Στην 4η θέση βρέθηκε η συμπατριώτισσά της, Άλις Κινσέλα, με διαφορά λίγο πάνω από το ένα δέκατο του βαθμού. Η Γκαντίροβα είχε πάρει και το αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό και μαζί με τον τρεις φορές «χρυσό» Ολυμπιονίκη Μαξ Γουίτλοκ, είναι οι μοναδικοί από τη χώρα με πάνω από ένα μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

 «Ήθελα να κάνω την καλύτερή μου εμφάνιση και να αγωνιστώ καθαρά», είπε. «Στο τέλος άρχισα να σκέφτομαι την περίπτωση ενός μεταλλίου αλλά δεν ήθελα να παρασυρθώ. Στη δοκό ισορροπίας ήμουν αρκετά σταθερά και έκλεισα καθαρά, με μία καλή βαθμολογία. Το κοινό έπαιξε μεγάλο ρόλο, μ ας στήριξε πολύ, ήθελα να αποδώσω και για τον κόσμο».

https://www.youtube.com/watch?v=tdbXpV5npI0&ab_channel=ChrisRDGymnastics%2CMusic%26Sports
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική