fbpx

Παγκόσμιο: Επιστροφή στην κορυφή για την Κίνα

Παγκόσμιο: Επιστροφή στην κορυφή για την Κίνα

Η Κίνα πήρε ξανά τον τίτλο στους άνδρες με μία επιβλητική εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λίβερπουλ. Για την Κίνα η φετινή διοργάνωση αποτελεί το βήμα παραπάνω από το αργυρό μετάλλιο πριν 3 χρόνια στην Στουτγκάρδη φτάνοντας τα 13 χρυσά και εξασφαλίζοντας την παρουσία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

 Ο Τζινγκγιουάν Ζου ήταν εξαιρετικός στο άλμα και τους κρίκους ενώ ο κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου στο σύνθετο, ο Μποχένγκ Ζανγκ, ήταν σταθερός και εξασφάλισε τον τίτλο στις ασκήσεις εδάφους. «Αυτό το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό σημαίνει ότι η κινεζική ομάδα είναι ξανά σε ανοδική πορεία», είπε. «Τα πήγαμε πολύ καλύτερα συγκριτικά με τα προκριματικά και η παρουσία μας στους Ολυμπιακούς σίγουρα βοηθά να χειριζόμαστε την πίεση και το άγχος, θα συνεχίσουμε ωστόσο να δουλεύουμε σκληρά».

 Η Ιαπωνία πήρε πρώτη την πρόκριση ωστόσο θα πρέπει να συμβιβαστεί με το αργυρό μετάλλιο ενώ η Μεγάλη Βρετανία με ηγέτη τον Τζο Φρέιζερ αν και βρέθηκε στην τελευταία θέση στα μισά κατάφερε να επικρατήσει της Ιταλίας στη μάχη για το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική