fbpx

Τέλος στα 18 της η ενόργανη γυμναστική για την Γκουάν

Τέλος στα 18 της η ενόργανη γυμναστική για την Γκουάν

Κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Τσεντσέν Γκουάν από την Κίνα, αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση σε ηλικία 18 ετών ώστε να επικεντρωθεί στις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Ζετζιάνγκ.

 Η κινεζική Shanghai Daily επιβεβαιώνει με δημοσίευμά της ότι η Γκουάν αποφάσισε και επίσημα να αποχωρήσει από τη δράση και εγγράφηκε στο πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην περιοχή του Χανγκζού. Η ίδια ήταν μέλος της ομάδας που πήρε το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων του 2019 ενώ πήρε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το καλοκαίρι του 2021 στη δοκό ισορροπίας.

Σε ηλικία τότε 16 ετών η Γκουάν πήρε 14,633 βαθμούς και ηγήθηκε στο 1-2 της Κίνας μπροστά από την συμπατριώτισσά της, Τανγκ Ζιτζίνγκ ενώ η Αμερικανίδα Σιμόν Μπάιλς είχε πάρει την τρίτη θέση. Η Γκουάν είναι μία από τις τέσσερις κατόχους Ολυμπιακού τίτλου και παγκοσμίου πρωταθλήματος που απουσιάζουν από την κινεζική αποστολή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Λίβερπουλ.

Απών είναι επίσης ο κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στους κρίκους, Λιου Γιανγκ, εξαιτίας πρόσφατης επέμβασης όπως και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο ίδιο αγώνισμα, ο Λαν Χινγκγιού. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής σε παράλληλες και οριζόντιες δοκούς Χου Ζουβέι είναι επίσης μία ηχηρή απουσία για την Κίνα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική