fbpx

«Έφυγε» από τη ζωή η Αντρέα Μποντό (pics)

«Έφυγε» από τη ζωή η Αντρέα Μποντό (pics)

Μία από τις επιφανέστερες μορφές της ενόργανης γυμναστικής της μεταπολεμικής εποχής, η Αντρέα Μποντό, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Η αθλήτρια από την Ουγγαρία βρέθηκε στο απόγειο της δόξας της τη δεκαετία του 1950, κατακτώντας δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952 (ένα ασημένιο, ένα χάλκινο) και άλλα δύο το 1956 (ένα χρυσό, ένα ασημένιο).

Γνωστή κατά τη διάρκεια της ζωής της και ως Αντρέα Μολνάρ Μποντό, Αντρέα Σμιντ Μποντό, αλλά και Αντρέα Σμιντ Σαπίρο, παίρνοντας σε κάθε περίπτωση το επώνυμο του καθενός εκ των τριών συζύγων που είχε στην πορεία της, η Μποντό διέφυγε από την Ουγγαρία προς τις ΗΠΑ στα τέλη του 1956, δηλαδή μετά την κατάπνιξη της Ουγγρικής Επανάστασης από τους Σοβιετικούς.

Εκεί, ακολούθησε πορεία προπονήτρια, κριτή αγώνων, ενώ έφτασε να αποτελέσει και μέλος της τεχνικής επιτροπής της FIG επί 17 χρόνια (1984-2001). Σημειώνεται πως η Μποντό ήδη από τη δεκαετία του 1970 είχε γίνει και καθιερωμένη συγγραφέας στο αντικείμενο της γυμναστικής, εκδίδοντας πλήθος βιβλίων στην υπόλοιπη ζωή της.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Γυμναστική