fbpx

Παγκόσμιο Ρυθμικής: Πρωταθλήτρια η Βουλγαρία

Παγκόσμιο Ρυθμικής: Πρωταθλήτρια η Βουλγαρία

Η κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου Βουλγαρία αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για πρώτη φορά από το 2014, στη διοργάνωση που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της χώρας, την Σόφια. Βουλγαρία, Ισραήλ και Ισπανία εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι κατακτώντας το χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

 Παρά το γεγονός ότι η Βουλγαρία εμφανίστηκε ως η κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου και τα πέντε μέλη εκείνης της ομάδας παρακολούθησαν τη δράση από τις κερκίδες της Aremeec Arena. Η νέα ομάδα με τις Σοφία Ιβάνοβα, Καμέλια Πέτροβα, Ράκελ Στογιάνοφ, Ραντίνα Τόμοβα, Ζένινα Τρασλίεβα και Μαργκαρίτα Βασίλεβα έδωσαν στη χώρα τον πρώτο της τίτλο σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος εδώ και οκτώ χρόνια φτάνοντας τις έντεκα κατακτήσεις στην ιστορία. Η βουλγαρική ομάδα είχε 66,600 βαθμούς επικρατώντας του Ισραήλ που είχε 64,650 και της Ισπανίας που πήρε 63,200.

 Η δράση συνεχίζεται σήμερα στην Σόφια με το ατομικό όπου διεκδικούνται ακόμα τρία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική