fbpx

Παγκόσμιο Ρυθμικής: Πρωταθλήτρια η Ραφαέλι

Παγκόσμιο Ρυθμικής: Πρωταθλήτρια η Ραφαέλι

Άκρως επιτυχημένο αποδείχθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Σόφια της Βουκγαρίας για την Σοφία Ραφαέλι καθώς η Ιταλίδα κατάφερε στο Armeeets Arena να φτάσει τα τέσσερα χρυσά και το πέμπτο ατομικό στο σύνολο. «Σημαίνει πάρα πολλά για εμένα επειδή αυτό το μετάλλιο είναι για την Ιταλία, για την οικογένειά μου, για τους προπονητές μου», είπε. «Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό».

 Στα τέσσερα αγωνίσματα η Ραφαέλι συγκέντρωσε 133,620 βαθμούς με τη Γερμανίδα Ντάρια Βαρφολομέεφ να παίρνει τη δεύτερη θέση με 132,450 ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η ντόπια Στιλιάνα Νικόλοβα με 128,800. Και οι τρεις κάτοχοι μεταλλίου εξασφάλισαν την παρουσία για τις εθνικές ολυμπιακές τους επιτροπές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. «Το να πάω στο Παρίσι είναι το όνειρό μου. Θα προσπαθήσω αυτά τα επόμενα δύο χρόνια να δουλέψω για να βελτιωθώ ώστε να είμαι δυνατή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς», πρόσθεσε η Ιταλίδα.

 Η Ραφαέλι έγραψε ιστορία καθώς έγινε τόσο η πρώτη Ιταλίδα που παίρνει τον παγκόσμιο τίτλο στο σύνολο όσο και η πρώτη από τη χώρα της που παίρνει γενικά μετάλλιο στον τελικό του ατομικού στο σύνολο. Το αργυρό της Βαρφολομέεβ αποτελεί επίσης το πρώτο μετάλλιο για την ενωμένη Γερμανία ενώ η Νικόλοβα είναι η πρώτη από τη Βουλγαρία που φτάνει στο βάθρο μετά την Σιμόνα Πέιτσεβα που είχε πάρει το αργυρό το 2001.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική