fbpx

Παγκόσμιο: Έτοιμη για διακρίσεις στη Σόφια η Εθνική Ρυθμικής

Παγκόσμιο: Έτοιμη για διακρίσεις στη Σόφια η Εθνική Ρυθμικής

Η ελληνική αποστολή της ρυθμικής γυμναστικής βρίσκεται ήδη στη Σόφια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας  από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Οι βλέψεις και οι προσδοκίες είναι αρκετά υψηλές και στόχος είναι το πλασάρισμα σε όσο δυνατόν υψηλότερες θέσεις αλλά και η καλύτερη προετοιμασία για τα τουρνουά προετοιμασίας το 2023 με στόχο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι το 2024.

Η εθνική ομάδα αποτελείται από 7 αθλήτριες:  Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα, Μαριέτα Τοπολλάι (ανσάμπλ), Παναγιώτα Λύτρα, Μαρία Δερβίση (ατομικό). Την αποστολή συνοδεύουν οι ομοσπονδιακές προπονήτριες του ανσάμπλ Μαρίνα Φατέεβα, Φωτεινή Κωτσοπούλου, Σοφία Αϊβαθιάδου, η δασκάλα μπαλέτου του ανσάμπλ Ραλίτζα Βλαντιμίροβα, η τεχνική υπεύθυνη των Εθνικών ομάδων ατομικού και ανάπτυξης Νούλη Γιαννιτσοπούλου, οι ομοσπονδιακές προπονήτριες του ατομικού Μορφούλα Ντώνα, Κυβέλη Χατζηβασιλειάδου, ο φυσικοθεραπευτής Μιχάλης Καλινδέρης και οι διεθνείς κριτές Μαρία Πάχτα, Έφη Πανταζίδου.

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής θα είναι  η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής της Ομοσπονδίας Ειρήνη Αϊνδιλή.

Το κίνητρο είναι τεράστιο καθώς οι αθλήτριες που θα ανέβουν στο βάθρο του σύνθετου ατομικού αλλά και του σύνθετου ανσάμπλ θα πάρουν αυτομάτως το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι το 2024. Τα υπόλοιπα εισιτήρια θα δοθούν μέσα από τα αποτελέσματα του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 2023 και των ηπειρωτικών πρωταθλημάτων του 2024.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που θα διεξαχθεί παγκόσμιο πρωτάθλημα στη γειτονική χώρα μετά από αυτά της Βάρνας (1969, 1987) και Σόφιας (2018).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική