fbpx

Τέλος η σεζόν για την Άζια Ντ’Αμάτο

Τέλος η σεζόν για την Άζια Ντ’Αμάτο

Μόλις λίγες εβδομάδες από την στιγμή που η Άζια Ντ’Αμάτο έγινε η πρώτη Ιταλίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ενόργανη γυμναστική από το 2007, αποκάλυψε ότι ο τραυματισμός που γνώρισε στον τελικό του άλματος στο Μόναχο θα της στερήσει την συνέχεια στην σεζόν.

 Έχοντας εκτελέσει ένα εύκολο Γιουρτσένκο στο πρώτο της άλμα, η Ντ’Αμάτο φάνηκε να προσγειώνεται κάπως άτσαλα πέφτοντας στο ματ. Σύμφωνα με τον προπονητή της Ιταλίας, τον Ενρίκο Καζέλα, η αθλήτριά του υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει στη δράση από τη νέα χρονιά. «Η Άζια θα επιστρέψει το 2023. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λίβερπουλ θα πρέπει να αγωνιστούμε δίχως εκείνη αλλά αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε άλλες αθλήτριες που θα πρέπει να είναι έτοιμες αν και η αντικατάσταση της πρωταθλήτριας Ευρώπης δεν θα είναι εύκολη αποστολή».

 Η ιταλική ομάδα με την παρουσία της Ντ’Αμάτο αναμενόταν να δώσει μάχη με τις Αμερικανίδες, τις Κινέζες και τις Βραζιλιάνες στο τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ της Αγγλίας και η απουσία της 19χρονης σίγουρα μειώνει τις ελπίδες της ιταλικής ομάδας να πάρει το χρυσό στο ομαδικό για πρώτη φορά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική