fbpx

Ράφτης για Πετρούνια: «Είμαι τρισευτυχισμένος – Ήταν το πιο δύσκολο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα»

Ράφτης για Πετρούνια: «Είμαι τρισευτυχισμένος – Ήταν το πιο δύσκολο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα»

Πολλές επιτυχίες και στο μέλλον υποσχέθηκε ο προπονητής του 31χρονου σπεσιαλίστα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατάφερε να πάρει ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μόναχο (17-21/8). Ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, μίλησε αρχικά για τα συναισθήματα που χάρισε ο αθλητής του.

«Είμαι τρισευτυχισμένος… Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι μετά από τόσους τίτλους και τόσες διακρίσεις, εδώ και 25 χρόνια, δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο, ώστε να βλέπω χαρούμενες φάτσες στην προπόνηση και να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Μοχθούμε όλο τον χρόνο και περιμένουμε από κάποιον σαν τον Λευτέρη να μας δώσει λίγη χαρά, μια φορά κάθε 365 μέρες. Οι χαρές όμως που έχουμε δώσει εμείς στη χώρα μας, όχι μόνο εγώ αλλά και τόσοι άλλοι συνάδελφοι προπονητές, είναι τόσο πολλές, που αν κάθε φορά έμπαινε ένα λιθαράκι μετά από κάθε μετάλλιο, σήμερα θα ήμασταν σε άλλο επίπεδο», είπε αρχικά ο κ. Ράφτης.

Στη συνέχεια, ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, τόνισε πως το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, ήταν το δυσκολότερο στην καριέρα του αθλητή του, λόγω της κούρασης και των αντιξοοτήτων.

«Ίσως ήταν το πιο δύσκολο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, επειδή ο Λευτέρης προερχόταν από πολλή κούραση και αντιξοότητες, ήταν έναν χρόνο χωρίς αγώνες, άλλαξε και ο Κώδικας Βαθμολογίας… Έχει, όμως, τόση εμπειρία και τόσες γνώσεις, που ξέρει να αντεπεξέρχεται. Όσο πιο δύσκολες οι συνθήκες, τόσο καλύτερα λειτουργεί. Κάναμε απλώς ένα καλό ξεκίνημα, δείξαμε στον κόσμο της Γυμναστικής ότι είναι εδώ, υγιέστατος, και ότι θα κάνει έναν εξαιρετικό Ολυμπιακό κύκλο μέχρι το 2024, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κορυφωθεί ιδανικά στο Παρίσι».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Ράφτης μετρά πλέον 11 ευρωπαϊκούς τίτλους στην προπονητική καριέρα του, αφού πριν τον Πετρούνια, είχε αναλάβει τον Βλάση Μάρα, ο οποίος κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια στο μονόζυγο το διάστημα 2002 μέχρι 2010. Μάλιστα, ο κ. Ράφτης αποκάλυψε τα πρώτα λόγια προς τον Πετρούνια μετά την νέα του κατάκτηση:

«Του είπα ότι τα έξι χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια είναι πάρα πολλά, αλλά αν θέλει κάποτε να με φτάσει θα πρέπει να αλλάξει προπονητή, επειδή εγώ έχω ήδη ένδεκα!»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική