fbpx

Ευρωπαϊκό: Νικήτρια στο άλμα η Κόβατς (vid)

Ευρωπαϊκό: Νικήτρια στο άλμα η Κόβατς (vid)

Η αθλήτρια από την Ουγγαρία πήρε τη νίκη με το αγώνισμα να διακόπτεται εξαιτίας τραυματισμού δύο αθλητριών.

Το άλμα ήταν το πιο επεισοδιακό αγώνισμα της ημέρας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Μόναχο της Γερμανίας. Το πρόγραμμα διεκόπη όταν η Ιταλίδα Άζια Ντ’Αμάτο, κάτοχος του τίτλου σε ατομικό και ομαδικό σύνθετο, χτύπησε στον δεξιό της αστράγαλο ενώ λίγο αργότερα ήρθε ο τραυματισμός στο αριστερό γόνατο για την Βαλεντίνα Γκεοργκίεβα από τη Βουλγαρία. Η Σοφία Κόβατς από την Ουγγαρία κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 13,933 βαθμούς αφήνοντας δεύτερη την Ντ’Αμάτο με 13,716 ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στη Γαλλίδα Αλιν Φρις με 13,599.

Η Ελίζαμπεθ Σάιτς πήρε το χρυσό μετάλλιο στους ασύμμετρους ζυγούς μπροστά στο κοινό της χώρας της. Η Γερμανίδα επικράτησε στο καλό της αγώνισμα με 14,433 βαθμούς παίρνοντας τον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας της μετά τον εθνικό στις ηλικίες κάτω των 23 ετών. Το αργυρό μετάλλιο στην Άλιτσε Ντ’Αμάτο από την Ιταλία με 14,400 βαθμούς και το χάλκινο στη Γαλλίδα Λορέτ Σαρπί με 14,166.

Η οικοδέσποινα Γερμανία πανηγύρισε και δεύτερο χρυσό μετάλλιο, με την 18χρονη Έμμα Λεόνιε Μαλέφσκι στη δοκό ισορροπίας μπροστά σε δέκα χιλιάδες θεατές στο Ολίμπια Χάλε. Η Μαλέφσκι πήρε 13,466 βαθμούς και κατετάγη μπροστά από τη Βρετανίδα Οντίν Ατσαμπόνγκ που είχε 13,400, όσους και η Γαλλίδα Καρολάν Χεντουίτ. Εκτός βάθρου η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017, Παουλίν Σέφερ-Μπετς.

Το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους έκανε δικό της η Τζέσικα Γκαντίροβα. Η γυμνάστρια από τη Μεγάλη Βρετανία πήρε την πρώτη θέση ενώ η δίδυμη αδερφή της, Τζένιφερ, κατετάγη στην πέμπτη.  Η Τζέσικα Γκαντίροβα πήρε 14,000 βαθμούς αφήνοντας πίσω της τις Ιταλίδες Μαρτίνα Μάτζιο (13,933) και Άντζελα Αντρεόλι (13,866).

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Γυμναστική