fbpx

Ενόργανη: Στην 5η θέση ο Ηλιόπουλος στο μονόζυγο στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού

Ενόργανη: Στην 5η θέση ο Ηλιόπουλος στο μονόζυγο στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού

Με την επιτυχημένη συμμετοχή του Νίκου Ηλιόπουλου στον τελικό του μονόζυγου και την κατάκτηση της 5ης θέσης, έπεσε η αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου “AGF Trophy 2022” στο Μπακού.

Ο Ηλιόπουλος συγκέντρωσε 13,600 βαθμούς και τερμάτισε 5ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ στο μονόζυγο, ανεβαίνοντας τρεις θέσεις σε σύγκριση με τον προκριματικό του αγωνίσματος. Τα μετάλλια κέρδισαν κατά σειρά ο Βρετανός Τζο Φρέιζερ (14,000 β.), ο Αυστραλός Μίτσελ Μόργκανς (13,966 β.) και ο Ουκρανός Ίλια Κοβτούν (13,866 β.).

Το “AGF Trophy 2022” του Μπακού αποτέλεσε τον τέταρτο και τελευταίο φετινό αγώνα της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων, μέσα από τα οποία διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της χρονιάς σε κάθε όργανο, με τα ονόματα τριών Ελλήνων αθλητών να φιγουράρουν στο «τοπ 10» ισάριθμων οργάνων.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Τανταλίδης κατέκτησε την 5η θέση στην ετήσια κατάταξη των ασκήσεων εδάφους με 46 πόντους ως συγκομιδή, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης κατετάγη 7ος στην αντίστοιχη κατάταξη των κρίκων (34 π.) και ο Νίκος Ηλιόπουλος τερμάτισε 9ος στη λίστα με τους κορυφαίους του μονόζυγου (28 π.).

Η διάκρισή τους, εκτός από σημαντική τιμή, τους δίνει πιθανότητες να κερδίσουν την απευθείας ονομαστική πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του φθινοπώρου (Λίβερπουλ, 29 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου), σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα μεσολαβήσει τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γυμναστική