fbpx

Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2: Πήρε τα δώρα του Εμπαπέ και πάει για… τελικό (vid)

Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2: Πήρε τα δώρα του Εμπαπέ και πάει για… τελικό (vid)

Η Γαλλία του Κίλιαν Εμπαπέ έκανε τη χάρη στην εθνική μας ομάδα και νίκησε την Ολλανδία και η «Γαλανόλευκη» δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Νίκησε 2-0 στο Δουβλίνο για την 7η αγωνιστική των ομίλων των προκριματικών του Euro 2024 και τη Δευτέρα στην «ΟPAP Arena» θα υποδεχθεί την Ολλανδία σε… τελικό πρόκρισης.

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι Ιρλανδοί προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την εθνική μας, όπως είχαν κάνει και στο παιχνίδι με την Ολλανδία. Εχασαν πολύ καλή ευκαιρία στο 4’ με τον Σμόλμποουν το σουτ του οποίου έσωσε ο Βλαχοδήμος και στο επόμενο λεπτό σουτ του ίδιου παίκτη βρήκε το κάθετο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Σταδιακά μετά το δεκάλεπτο η Εθνική βρήκε τα πατήματα της, κράτησε μπάλα και με ομαδικό παιχνίδι και καθαρό μυαλό άρχισε να δημιουργεί κινδύνους στην εστία του Μπαζούνου, κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τους Ρότα, Μάνταλο και Μασούρα. Και αφού ο Μπακασέτας απείλησε στο 16’ με βολίδα από πλάγια θέση που έδιωξε ο Ιρλανδός γκολκίπερ στο 20’ έφτασε στο 0-1 από την… αριστερή πλευρά. Ο Τσιμίκας ελίχθηκε όμορφα, ξεπέρασε τον Κόλινς κι έβγαλε σέντρα-ξυραφιά στον Γιακουμάκη που με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (ήταν το 3ο γκολ του με τη γαλανόλευκη). Στο 36’ ο Πέλκας έχασε μοναδική ευκαιρία (από έξοχο συνδυασμό Μασούρα, Γιακουμάκη) για 2ο γκολ που έσωσε ο Μπαζούνου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο 14’ η Εθνική διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε ανατροπή του Γιακουμάκη από τον Ντόχερτι αλλά διαιτητής και VAR, παραδόξως έδωσαν συνέχεια στο ματς.

Η Εθνική κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα, οι Ιρλανδοί δεν μπορούσαν να αντιδράσουν πια και οι διεθνείς κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (40’+3’) από μαγική αντεπίθεση Μάνταλου, Γιακουμάκη, Πέλκα και γύρισμα του τελευταίου στον Μασούρα ο άσος του Ολυμπιακού με γυριστό σουτ έγραψε το 0-2. Αυτό ήταν το 6ο γκολ του Μασούρα στα 7 τελευταία παιχνίδια του με την Εθνική ομάδα (και 9ο συνολικά)…

Στο β’ μέρος ο Πέλκας έχασε μια ακόμη ευκαιρία (53‘) για το 0-3 ενώ οι Ιρλανδοί βγήκαν και πίεσαν την Εθνική μας μήπως και καταφέρουν να μειώσουν το σκορ και ξαναμπούν στο παιχνίδι, αλλά με συνεχόμενες σέντρες δεν κατάφεραν το παραμικρό αφού οι Μαυροπάνος και Ρέτσος καθάριζαν εύκολα.

Η Εθνική μετά το 60’ έπαιξε με το υπέρ της 2-0, έκανε συντήρηση δυνάμεων και άφησε την μπάλα στους γηπεδούχους, ψάχνοντας η ίδια την αντεπίθεση. Σε μια από αυτές ο Ιωαννίδης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα λίγο άουτ από σέντρα του Χατζηγιοβάνη (74’). Όμως η Εθνική κουράστηκε και οι Ιρλανδοί με τις σέντρες απείλησαν τρεις φορές σε ισάριθμα λεπτά στο διάστημα 81’-83’. Δύο κεφαλιές του Ντόχερτι έδιωξαν πρώτα ο Μασούρας πριν τη γραμμή και μετά ο Βλαχοδήμος, ενώ το σουτ του Ρόμπινσον έφυγε ξυστά άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία απειλή των γηπεδούχων και η εθνική κράτησε στη συνέχεια εύκολα το τελικό 0-2.

Ο Σουηδός Γκλεν Νίμπεργκ «κιτρίνισε» τους Σμόλμποουν, Πέλκα, Μπουχαλάκη.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μπαζούνου, Ντόχερτι, Ντάφι, Κάλεν, Μπράουν (70’ Ρόμπινσον), Φέργκιουσον, Σμόλμποουν (70’ Τζόνστον), Σκέιλς, Νάιτ, Ογκμπένε (86’ Ιντα), Κόλινς.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (64’ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (87’ Σιώπης), Μάνταλος, Πέλκας (64’ Χατζηγιοβάνης), Γιακουμάκης (70’ Ιωαννίδης), Μασούρας (87’ Κουλιεράκης).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Εθνική Ελλάδας