fbpx

Λαμία – ΑΕΚ 1-3: Περίπατος για την Ενωση, υποτονική η ομάδα του Βόκολου (videos)

Νίκη της ΑΕΚ στη Λαμία

Στην κορυφή του πρωταθλήματος παρέμεινε η ΑΕΚ, καθώς πέτυχε την 16η νίκη της στη Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας εκτός έδρας σε ρυθμό ρελαντί 3-1 της Λαμίας.

Ο Δικέφαλος στο πρώτο ημίχρονο έκανε ότι ήθελε στο παιχνίδι, πέτυχε δύο γκολ ενώ οι γηπεδούχοι ήταν εκτός ρυθμού και δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τον αντίπαλο τους. Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, δημιουργήθηκαν αρκετές φάσεις, σημειώθηκαν δύο γκολ, ενώ η Ενωση είχε και δύο δοκάρια!

Η ΑΕΚ κυριάρχησε από το ξεκίνημα του αγώνα, ενώ οι γηπεδούχοι που είναι η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, έκαναν ίσως την χειρότερη τους εμφάνιση.

Η πρώτη ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 7’. Ο Πινέδα κατέβασε την μπάλα, μετά από σκαφτή πάσα του Άμραμπατ, έκανε τη σέντρα από δεξιά, με τον επερχόμενο Ελίασον να εκτελεί στην κίνηση, χωρίς όμως να βρίσκει στόχο.

Στο 16’ ούτε ο Τσούμπερ σε πρώτο χρόνο, ούτε ο Πόνσε στην συνέχεια κατάφεραν να εκτελέσουν με προϋποθέσεις.




Πέμπτο γκολ για Βίντα

Στο επόμενο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε κόρνερ και ο Βίντα από το ύψος του πέναλτι σκόραρε με κεφαλιά. Ο Κροάτης μετράει τρία γκολ στο πρωτάθλημα και άλλα δύο στην Ευρώπη.

Στο 26΄ ο Τσούμπερ έπιασε δυνατό σουτ από δύσκολη διαγώνια θέση μετά από κάθετη πάσα του Ελίασον, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Λαμία ήταν υποτονική και έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο 32’. Ο Τόσιτς σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 35’ ο Σιντιμπέ εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.




Ελίασον

Η ΑΕΚ «καθάρισε» το ματς στο 41’. Γιόνσον και Πινέδα πίεσαν τον Τόσιτς στη μεσαία γραμμή, ο Μεξικάνος έκλεψε την μπάλα, έβγαλε την κάθετη πάσα και ο Ελίασον νίκησε τον Κοσέλεφ σε τετ α τετ (0-2). Σε 35 εμφανίσεις ο Σουηδός έχει πέντε γκολ και εννέα ασίστ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ρυθμό στο ξεκίνημα του και δημιουργήθηκαν φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες.

Στο 48’ ο Νούνιες πέρασε κάθετη, ο Σλίβκα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Βίντα με τάκλιν αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο επόμενο λεπτό ο Πινέδα σούταρε, όμως ο Κοσέλεφ έδιωξε σε κόρνερ.

Κοσέλεφ

Στο 55’ ο Τσούμπερ πέρασε εξαιρετική πάσα στον Ελίασον, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κοσέλεφ που αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 57’ ο Τόσιτς δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Στάνκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα.




Από στημένο

Και το 0-3 προήλθε από στημένο. Στο 63’ ο Αμραμπατ εκτέλεσε φάουλ και ο Τσούμπερ από το πρώτο δοκάρι με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η Λαμία αντέδρασε και στο επόμενο λεπτό μείωσε το σκορ. Ο Σίντκλεϊ έφυγε στην αντεπίθεση, μετά από κάθετη πάσα του Σλίβκα, απέφυγε τον Σιντιμπέ και με εξαιρετικό τελείωμα από δύσκολη θέση νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 1-3. Ηταν η δεύτερη ασίστ του Άμραμπατ στο ματς, πέμπτη στο πρωτάθλημα και έκτη στη σεζόν. Έβδομο γκολ του Τσούμπερ μέσα στη σεζόν και έκτο στο πρωτάθλημα.




Δοκάρι

Στο 67’ η ΑΕΚ είχε δοκάρι. Ο Αμραμπατ σέντραρε, ο Ελίασον έπιασε την κεφαλιά, ο Κοσέλεφ βρήκε ελάχιστα την μπάλα, η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 77’ σε πρώτο χρόνο ο Στάνκοβιτς είπε «όχι» στο σουτ του Σίντκλεϊ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Σιμόν πέρασε άουτ.

Στο 87’ ο Φερνάντες και στο 89’ ο Μάνταλος ήταν άστοχοι στα σουτ που επιχείρησαν.

Δεύτερο δοκάρι

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ στις καθυστερήσεις, αλλά το δυνατό σουτ του Πήλιου μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι.

Γκολ: 64’ Σίντκλεϊ /17’ Βίντα, 41’ Ελίασον, 63’ Τσούμπερ

Διαιτητής: Παπαδόπουλος

Κίτρινες: Τόσιτς, Σαντάνα / Πισάρο

Λαμία: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σιμόν, Κορνέζος, Νούνιες, Τζανδάρης (59’ Σαντάνα), Τόσιτς (59’ Λέικ), Σλίβκα, Μάλτσι (77’ Τσούκαλος).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (68’ Λιούμπιτσιτς), Άμραμπατ (81’ Πισάρο), Ελίασον (81’ Π. Φερνάντες), Τσούμπερ (68’ Μάνταλος), Πόνσε (81’ Αραούχο).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο