fbpx

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0: Πάρτι γενεθλίων με καλεσμένο τον «αιώνιο» (video)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0: Πάρτι γενεθλίων με καλεσμένο τον «αιώνιο» (video)

Ο Παναθηναϊκός γιόρτασε τα γενέθλιά του για τα 116 χρόνια της ιστορίας του στo «Απ. Νικολαΐδης» για την 21η αγωνιστική της Super League με τον καλύτερο τρόπο.

Με νίκη 2-0 επί του «αιώνιου» αντιπάλου του, με την οποία έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου και σχεδόν «τελείωσε» τον Ολυμπιακό…

Οι πολλές και σημαντικές απουσίες του Παναθηναϊκού (Ιωαννίδης, Βαγιαννίδης, Σπόραρ, Αϊτόρ, Βέρμπιτς) ανάγκασαν τον Τερίμ να προχωρήσει σε αναγκαστικές αλλαγές στην ενδεκάδα του. Από την άλλη πλευρά ο Καρβαλιάλ που δεν είχε στη διάθεση του τους Ρέτσο και Μάρτινς ξεκίνησε το ντέρμπι σχεδόν με την ίδια ενδεκάδα που έπαιξε στη Λεωφόρο στο πρώτο ματς Κυπέλλου, έχοντας μπροστά από τον Ορτέγκα και πάλι τον Ρίτσαρντς. Παράλληλα άφησε εκτός ενδεκάδας τους Φορτούνη και Ποντένσε.

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να θέλουν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο αλλά χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους. Στο 7’ σουτ του Μπακασέτα απέκρουσε ο Πασχαλάκης σε κόρνερ και στο 20’ ο Ολυμπιακός έχασε πολύ καλή ευκαιρία όταν από γύρισμα του Μασούρα ο Ροντινέι ανενόχλητος στην περιοχή με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 22’ ο Τσικίνιο απείλησε τον Ντραγκόβσκι και στο 25’ οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ. Ο Μπακασέτας έκλεψε από τον Ρίτσαρντς, έδωσε στον Παλάσιος, αυτός γύρισε στο κέντρο άμυνας των «ερυθρολεύκων» κι εκεί πετάχτηκε ο Μπερνάρντ που έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι αλλά πήρε το ριμπάουντ και την έσπρωξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-0.




Στη συνέχεια «πράσινοι» και «κόκκινοι» απειλούσαν από τις δεξιές τους πλευρές αφού οι πρώτοι είχαν σημαδέψει με τους Παλάσιος και Κώτσιρα, τον Ορτέγκα που είχε κίτρινη από νωρίς και οι δεύτεροι με τους Ροντινέι και Μασούρα τον Μπερνάρντ που δεν γυρνούσε γρήγορα να βοηθήσει τον Χουάνκαρ. Πάντως σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να γίνει δημιουργικός ελλείψει Φορτούνη και τα περίμενε όλα από τον Μασούρα που έφτιαχνε ό,τι καλό επιθετικά αλλά και τα «ντου» του Αλεξανδρόπουλου. Αντίθετα αποδείχθηκε ατυχής η χρησιμοποίηση και πάλι του Ρίτσαρντς. Στις καθυστερήσεις οι Πειραιώτες είχαν μια ακόμη καλή στιγμή όταν από σέντρα και πάλι του Μασούρα, ο Ναβάρο έκανε το γυριστό σουτ αλλά ο Ντραγκόβσκι μπλόκαρε.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Καρβαλιάλ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή: διόρθωσε την ανορθογραφία με τον ανύπαρκτο Ρίτσαρντς και πέρασε τον Ελ Κααμπί στο πλάι του Ναβάρο (4-4-2), αντικατέστησε τον Ορτέγκα υπό τον φόβο μιας 2ης κίτρινης κάρτας, ενώ έριξε στο ματς και τον Κώστα Φορτούνη αποσύροντας τον Αλεξανδρόπουλο. Αντίθετα ο Τερίμ συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα.

Παρά τις αλλαγές ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που πίεσε και απείλησε στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου με τους Παλάσιος και Γερεμέγεφ. Όμως τα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού τελειωμό δεν είχαν και στο 60’ από συνδυασμό των Τσέριν, Μπακασέτα, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα και στη μικρή περιοχή πετάχτηκε ο Γερεμέγεφ που με κεφαλιά έκανε το 2-0, βάζοντας πολύ δύσκολα στον «αιώνιο».




Η πρώτη αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε στο 64’ όταν ο Ελ Κααμπί βγήκε μόνος μπροστά αλλά καθυστέρησε απελπιστικά και ο Κώτσιρας τον έκοψε σε κόρνερ. Στο 68’ ο Ελ Κααμπί πάλι σε πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ αλλά του έβαλε σωτήριο τάκλιν αυτή τη φορά ο Πέρεθ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς άνοιξε για τα καλα. Καλή ευκαιρία να μειώσει είχε ο Μασούρας με κεφαλιά στο 82’ ενώ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε τη βολίδα του Τσέριν στο 83’. Στο 84’ κεφαλιά του Ελ Κααμπί έφυγε άουτ και στο 85’ δυνατό σουτ του Φορτούνη έδιωξε εντυπωσιακά ο Ντραγκόβσκι. Και μέχρι εκεί…

Ο Γερμανός ρέφερι Σβεν Γιαμπλόνσκι «κιτρίνισε» τους Ορτέγκα, Αράο, Κίνι, Εσε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Χουάνκαρ, Γέντβαϊ, Κώτσιρας, Αράο, Ρούμπεν, Μπακασέτας (90’ Ακαϊντίν), Μπερνάρντ (90’ Βιλένα), Τσέριν, Παλάσιος (79’ Μαντσίνι), Γερεμέγεφ (79’ Τζούρισιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (46’ Κίνι), Έσε (77’ Ορτα), Αλεξανδρόπουλος (46’ Φορτούνης), Τσικίνιο, Μασούρας, Ρίτσαρντς (46’ Ελ Κααμπί), Ναβάρο (69’ Ποντένσε).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο