fbpx

ΑΕΚ – Αστέρας Τρ. 4-2: Ο Ελίασον κερνούσε, ο… Ζουκάνοβιτς έπινε! (video)

ΑΕΚ – Αστέρας Τρ. 4-2: Ο Ελίασον κερνούσε, ο… Ζουκάνοβιτς έπινε! (video)

Η ΑΕΚ με μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση νίκησε με 4-2 τον Αστέρα Τρίπολης για την 21η αγωνιστική της Super League και πάει την επόμενη αγωνιστική στην Τούμπα για το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ.

Μόλις στο 5ο λεπτό τη βολίδα του Ελίασον έδιωξε θεαματικά σε κόρνερ ο Γραμματικάκης. H ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει τον Αστέρα που πάντως έβρισκε τρόπους να βγαίνει στην επίθεση. Η υπεροχή της Ενωσης πάντως μετουσιώθηκε σε γκολ και δύο μάλιστα μέσα σε ένα δίλεπτο! Στο 26’ από κόρνερ του Μάνταλου ο Πόνσε προσπάθησε να πιάσει κεφαλιά και ο Ζουκάνοβιτς στη προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του (1-0) για το 19ο φετινό γκολ των γηπεδούχων από στημένη φάση.




Και στο επόμενο λεπτό από σέντρα του Ελίασον, ο «καυτός» το τελευταίο διάστημα Πόνσε με κεφαλιά έκανε και το 2-0 διώχνοντας το όποιο άγχος από τους συμπαίκτες του. Αυτό ήταν το 6ο γκολ του Πόνσε στα τρία τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ.




Η ομάδα του Αλμέιδα συνέχισε στον ίδιο γρήγορο ρυθμό και στο 43’ από νέο γύρισμα του Ελίασον, ξανά ο… Ζουκάνοβιτς με δεύτερο αυτογκόλ στο ματς έκανε και το 3-0, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση τρίποντο για λογαριασμό του «δικεφάλου».




Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Μήτογλου από κεφαλιά του Καστάνιο. Ο VARίστας κάλεσε τον ρέφερι να δει τη φάση στο μόνιτορ και το πέναλτι που καταλογίστηκε εκτέλεσε εύστοχα ο Μπαρτόλο για το 3-1.




Στο β’ μέρος η ΑΕΚ έριξε τον ρυθμό κι έδωσε μέτρα στον Αστέρα που βγήκε πιο μπροστά και χάρις στον εκρηκτικό πιτσιρικά τον Ζουγκλή άρχισε να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα της Ενωσης. Την καλή ευκαιρία πάντως την έχασε στο 71’ ο Λιβάι Γκαρσία που πλάσαρε εντελώς άστοχα σε κενή εστία από σέντρα του Ελίασον. Ο οποίος Γκαρσία έχασε ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 74’ όταν από κάθετη του Μάνταλου βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Αστέρα και πλάσαρε άουτ. Τελικά με την 3η ευκαιρία του στο ματς ο Γκαρσία από ασίστ του Μάνταλου αφού πέρασε και τον Γραμματικάκη έκανε το 4-1 (76’).




Το ευρύ σκορ έδωσε την ευκαιρία στον Αλμέιδα να ρίξει στο ματς και τον νεοαποκτηθέντα Λιούμπιτσιτς προκειμένου να πάρει λεπτά συμμετοχής. Ομως ο Αστέρας κατάφερε στο 90’ να μειώσει κι άλλο το σκορ όταν από σέντρα του Σίτο ο Μιριτέλο από κοντά με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Ο διαιτητής Κατσικογιάννης «κιτρίνισε» τους Ζουκάνοβιτς, Γκος, Μπαρτόλο.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Πινέδα (79’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (79’ Λιούμπιτσιτς), Ελίασον, Άμραμπατ (66’ Φερνάντες), Τσούμπερ (72’ Αραούχο), Πόνσε (66’ Γκαρσία).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Γραμματικάκης, Χουχούμης, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Λύρατζης (50’ Αλβαρες), Γκος (65’ Σίτο), Γιαμπλόνσκι (79’ Αλάγκμπε), Μπαρτόλο (46’ Ζουγκλής), Κρεσπί, Καλτσάς (65’ Βαλιέντε), Μιριτέλο.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο