fbpx

Παναιτωλικός – ΟΦΗ 3-1: Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Αγρινιώτες προκρίθηκαν στους «4» του Κυπέλλου (video)

Μεγάλη πρόκριση για τον Παναιτωλικό

Ο Παναιτωλικός του Γιάννη Πετράκη γράφει ιστορία στο θεσμό του Κυπέλλου. Κι αυτό διότι για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς στους «8» απέκλεισε τον ΟΦΗ. Τις τρεις προηγούμενες φορές που οι Αγρινιώτες έπαιξαν στα προημιτελικά αποκλείστηκαν, το 1976 από τον Ηρακλή, το 2020 από την ΑΕΚ και το 2022 από τον Ολυμπιακό.

Ο Παναιτωλικός είχε νικήσει 2-1 στο «Γεντί Κουλέ» και στη ρεβάνς επικράτησε με 3-1, εξασφαλίζοντας την ιστορική πρόκριση με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-2.

Η κρητική ομάδα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι επιδιώκοντας ένα γρήγορο γκολ. Στο 3’ έχασε μοναδική ευκαιρία. Μετά από κομπίνα, η μπάλα έφτασε στον Νέιρα, αυτός σέντραρε, τρεις παίκτες του ΟΦΗ, οι Μπρεσάν, Φελίπε, Τοράλ, μπερδεύτηκαν μπροστά από την αντίπαλη εστία, με τον Μαλή να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 16’ ο Μπάκιτς βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ αλλά ο Μαλής μπήκε στην πορεία της μπάλας και έδιωξε και πάλι σε κόρνερ. Στο 22’ ο Ντουάρτε βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, σούταρε χωρίς να βρει στόχο.

Στο 23’ ο ΟΦΗ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Αμπάντα σέντραρε, ο Νέιρα έπιασε σκαστή κεφαλιά με τον Στεργιάκη να απομακρύνει με εντυπωσιακή επέμβαση το κίνδυνο.

Σταδιακά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 30’ είχαν δοκάρι. Ο Τορεχόν πάσαρε στον Ντίας, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι μετά από παρέμβαση του Μπάουμαν.




Στο 33’ ο Στεργιάκης απέκρουσε «οβίδα» του Φελίπε, ενώ στο 35’ ο Μπάουμαν απέκρουσε με δυσκολία το φάουλ που εκτέλεσε ο Ντίας.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και στο 36′ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα. Ο Τοράρινσον έδωσε στον Μπάκου, αυτός στον Αμπάντα, ο οποίος πάτησε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, η μπάλα έφτασε στον Μπάκιτς που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στεργιάκη.

Το σκορ άνοιξε στο 38’. Ο Τορεχόν έδωσε στον Πέδρο που με τακουνάκι βρήκε τον Ντίας, αυτός τροφοδότησε τον Ντουάρτε, ο οποίος με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Μπάουμαν για το 1-0! Το συνολικό σκορ έγινε 3-1 υπέρ του Παναιτωλικού και ο ΟΦΗ ήθελε δύο γκολ για να πάει το ματς στην παράταση και τρία για να προκριθεί.




«Καθάρισαν»

Στο 59’ οι γηπεδούχοι στην ουσία κλείδωσαν την πρόκριση, αφού πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Λιάβας έκανε το γύρισμα, ο Ντουάρτε έβαλε την κόντρα όσο έπρεπε και ο Χατζηθεοδωρίδης από κοντά νίκησε τον Μπάουμαν για το 2-0!




Ο αγωνιστικός χώρος έγινε… κατηφορικός και στο 63′ ο Παναιτωλικός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία! Μετά από εξαιρετική συνεργασία των παικτών του, ο Πέδρο έπιασε συρτό σουτ και ο Μπάουμαν απέκρουσε με δυσκολία.

Με σφυγμό

Ο ΟΦΗ πάντως έδειξε πως είχε… σφυγμό. Στο 69’ απείλησε με τον Φελίπε, ωστόσο ο Στεργιάκης αποσόβησε τον κίνδυνο. Και στο 72’ μείωσε το σκορ με τον Ισέκα. Ο Μπάκιτς πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον 27χρονο Βέλγο, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού.




Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για την ισοφάριση και στο 79’ μετά από δυνατό σουτ του Γκαγέγος η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 84’ ο Μπάκιτς έπιασε ένα δυνατό σουτ με τον Στεργιάκη να αποκρούει και τον Μαυρία να διώχνει σε κόρνερ.

Εκεί που ο ΟΦΗ πίεζε δέχθηκε και τρίτο γκολ σε αντεπίθεση. Ο Λιάβας πάσαρε στον Πέρες κι αυτός με σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (3-1).




Γκολ: 38’ Ντουάρτε, 59’ Χατζηθεοδωρίδης, 93’ Πέρες /72’ Ισέκα

Διαιτητής: Φ. Πολυχρόνης (Πιερίας)

Κίτρινες: Μαλής, Μλάντεν, Πέρες /Φελίπε, Νέιρα

Παναιτωλικός: Στεργιάκης, Μαλής, Οικονόμου (70’ Μπακάκης), Μλάντεν, Φ. Ντουάρτε (85’ Σενγκέλια), Τσιγγάρας (85’ Πέρες), Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρίας, Τορεχόν (70’ Β. Ντουάρτε), Ντίας, Πέδρο.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Μπρεσάν, Μπάκου (55’ Μοσκέρα), Νέιρα(64’ Ισέκα), Βούρος, Τοράλ (64’ Γκαγέγκος), Τοράρινσον (78΄Λάρσον), Λουίζ Φελίπε, Γκλάζερ (46’ Ριέρα), Μπάκιτς, Αμπάντα.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο