fbpx

Νίκη Βόλου – Άρης 2-2: Άρης ολοταχώς για… κύπελλο, κέρδισε τις εντυπώσεις η Νίκη (video)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟ

Νίκη Βόλου και Άρης ήρθαν ισόπαλοι με 2-2 στην έδρα της ομάδας του Βόλου σε ένα αρκετά χορταστικό ματς, το οποίο ουσιαστικά είχε… διαδικαστικό χαρακτήρα, μιας και στο πρώτο ματς η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε κερδίσει με 3-0 και θα μπορούσε να… αποκλειστεί μόνο με θαύμα.

Μπορεί ο Άρης να προηγήθηκε στο 27΄ με πέναλτι του Σαβέριο, ωστόσο μέχρι το 46΄ οι γηπεδούχοι είχαν ανατρέψει το σκορ με τους Κάσσο και Ριμπέιρο. Παρόλα αυτά ο Σαβέριο έβαλε και δεύτερο γκολ, με αποτέλεσμα να κάνει το 2-2 στο 69΄.

Οι κίτρινοι στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν τον Παναιτωλικό ή τον ΟΦΗ που αναμετρούνται αύριο. Οι Αγρινιώτες είχαν επικρατήσει με 2-1 στο Ηράκλειο.

Ο Άκης Μάντζιος έχοντας το 3-0 του πρώτου ματς έκανε πολλές αλλαγές για να ξεκουράσει παίκτες, αλλά και για να δώσει λεπτά συμμετοχής σε άλλους που δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους.

Οι φίλαθλοι του Άρη σήμερα για πρώτη φορά μέσα στο 2024 είδαν την αγαπημένη τους ομάδα από κοντά, καθώς ως τις 12 Φεβρουαρίου τα γήπεδα των ομάδων της Super League είναι κλειστά μετά από την απόφαση της Κυβέρνησης.

Το ματς

Στο 10′ πρώτη τελική στο ματς με τον Λίταινα να πλασάρει έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ στο 26’ ο Γαβριηλίδης βρήκε την μπάλα με το χέρι σε γέμισμα του Γκαρθία με τον Τσακαλίδη να σφυρίζει πέναλτι.

Στο επόμενο λεπτό ο Σαβέριο ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και άνοιξε το σκορ (0-1). Στο 35’ ο Κρητικός έκανε το σουτ, ο Χουτεσιώτης έδιωξε και ο Κάσσος από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.







Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Νίκη Βόλου προέβη σε… προσωρινή ανατροπή, χάρη σε γκολ του Ριμπέιρο. Ο Μπράμπετς έκανε τραγικό λάθος, με τον Πολίτη να κερδίζει την μπάλα και έδωσε ασίστ… πάρε βάλε στον Ριμπέιρο για το 2-1.




Το γκολ της Νίκης Βόλου είχε ως αποτέλεσμα να κάνει στο 56΄ μαζεμένες αλλαγές ο Μάντζιος. Σε εκείνο το σημείο μπήκε και στον αγωνιστικό χώρο για την Νίκη Βόλου και ο Κυριακίδης, ο οποίος είχε χάσει πριν από λίγες ημέρες την γυναίκα του και γνώρισε την αποθέωση.

Η Νίκη όντας καλύτερη στο δεύτερο μέρος έχασε ευκαιρία για το 3-1 στο 65΄, ωστόσο ο Ριμπέιρο έκανε κακό σουτ, παρότι είχε την ευκαιρία να δώσει και πάσα σε ελεύθερους συμπαίκτες του. Ο Άρης στο 68΄ έχασε ευκαιρία με τον Μενέντεζ, μιας και ο Γκαραβέλης απέκρουσε, ωστόσο στο 69΄ ο Σαβέριο… χτύπησε ξανά και έκανε το 2-2 τελειώνοντας κάθε ελπίδα των γηπεδούχων. Ο Σαμόρα έδωσε ασίστ στον Σαβέριο, ο οποίος δεν λάθεψε και έβαλε το 2ο του τέρμα στην αναμέτρηση.




Στο 73΄ η Νίκη Βόλου έχασε νέα τεράστια ευκαιρία, με τον Φεράρι να διώχνει πάνω στη γραμμή το τακουνάκι του Κρητικού, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Τζιώρας έπιασε κεφαλιά, με τον Χουτεσιώτη να είναι σε ετοιμότητα. Ο Κρητικός έχασε νέα ευκαιρία στο 78΄ μετά από ατομική ενέργεια.

Γκολ: 35’ Κάσσος, 46′ Ριμπέιρο / 27’ πεν., 69΄Σαβέριο

Διαιτητής: Αλ. Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Κίτρινες: Γαβριηλίδης, Λίταινας /

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Γκαραβέλης, Κάσσος, Τοπαλίδης (57΄ Τζιόρας), Γιαννίτσης, Ανδρέου (46΄ Στίκας), Να’α, Λίταινας (73΄ Αναστασίου), Γαβριηλίδης (58΄ Κυριακίδης), Πολίτης, Κρητικός, Ριμπέιρο (83΄ Μπάλας)

ΑΡΗΣ: Χουτεσιώτης, Μπράμπετς, Βέλεθ (46΄ Μοντόγια), Φατόρε, Φεράρι, Ντουκουρέ (57΄ Βεστράτε), Τζούρασεκ (57΄ Νταρίντα), Σαβέριο, Παναγίδης (57΄ Μενέντεζ), Μάνου Γκαρθία, Σαμόρα.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο