fbpx

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 3-1: Με οδηγό και σκόρερ τον Κρέσπι, οι Αρκάδες νίκησαν και επέστρεψαν στην 6η θέση (video)

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 3-1: Με οδηγό και σκόρερ τον Κρέσπι, οι Αρκάδες νίκησαν και επέστρεψαν στην 6η θέση (video)

Με ηγέτη και σκόρερ τον Ρίτζις Κρέσπι Φράνσεσκ ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 3-1 του Ατρόμητου, έφτασε τους 29 βαθμούς και επέστρεψε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατέκτησαν δίκαια την ένατη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Στο 16’ ο Βέργος έφυγε στην αντεπίθεση, πλάσαρε, αλλά ήταν άστοχος.

Το σκορ άνοιξε στο 19’ στην πρώτη οργανωμένη επίθεση των γηπεδούχων. Ο Μιριτέλο έσπασε την μπάλα στον Καλτσά, ο έμπειρος επιθετικός έβγαλε σέντρα και ο Κρέσπι με σουτ εξ επαφής έκανε το 1-0. Στο 26’ ο Καλτσάς γύρισε την μπάλα, όμως ο Μιριτέλο «έπιασε» αέρα.

Χαμένο πέναλτι

Στο 34’ ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι. Ο Έντερ πάτησε περιοχή, απέφυγε τον Τζουκάνοβιτς και ο Μουνάφο τον ανέτρεψε με άτσαλο μαρκάρισμα. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Βέργος, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ. Κάκιστη εκτέλεση.

Στο 38’ ο Καλτσάς σέντραρε και πάλι, ο Κρέσπι πήρε την κεφαλιά, χωρίς να βρει στόχο. Στο 42’ οι Περιστεριώτες έφυγαν στην κόντρα με τον Βέργο να γίνεται κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Γραμματικάκη.

Δεύτερο χτύπημα

Από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έψαχναν το δεύτερο γκολ για να κλείδωναν το «τρίποντο». Στο 47’ ο Μιριτέλο προσπάθησε να νικήσει από την σέντρα τον Τσιντώτα, αλλά ήταν εντελώς άστοχος.

Στο 52’ ο Λύρατζης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπαρτόλο έκανε την προβολή και ο Τσιντώτας του είπε «όχι» με δύσκολη επέμβαση. Στο επόμενο λεπτό ο Κρέσπι «χτύπησε» για δεύτερη φορά.

Ο Καλτσάς εκτέλεσε κόρνερ, κεφαλιά πάσα του Καστάνιο από το πρώτο δοκάρι και ο Κρέσπι με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ (2-0).

Η φάση για περίπου 5 λεπτά ελέγχθηκε από το VAR και τελικά το γκολ μέτρησε. Ο Ρεγκίς έφτασε τα έξι γκολ σε 21 εμφανίσεις μέσα στη σεζόν, εκ των οποίων τα πέντε στη Superleague. Ο Ισπανός επιθετικός έχει μοιράσει και τέσσερις ασίστ.

Γραμματικάκης

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Στο 61’ ο Ντε Μποκ έπιασε δυνατό σουτ με τον Γραμματικάκη να αποσοβεί τον κίνδυνο με δύσκολη απόκρουση.

Αυτογκόλ

Ο Ατρόμητος βρήκε τελικά το γκολ. Στο 64’ ο Ντιρκς σέντραρε με το αριστερό από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντε Μποκ έκανε την κεφαλιά, ο Γραμματικάκης απέκρουσε, πάνω στον Καστάνιο, που άθελα του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του (2-1).

Απάντηση

Στο 77’ οι Αρκάδες έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Ζουγλής έδωσε την μπάλα στον Κρέσπι, αυτός του την γύρισε, ο νεαρός μεσοεπιθετικός την έστρωσε στον Καλτσά, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 3-1.

Ο Αστέρας έβγαλε αντίδραση στην… αντίδραση του Ατρόμητου και με το τρίτο γκολ σφράγισε τη νίκη. Ο Μίλαν Ράσταβατς γύρισε το σύστημα σε 5-4-1. Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς και Καστάνιο η τριάδα των στόπερ.

Δοκάρι

Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν σήκωσαν λευκή σημαία και στο 81’ είχαν δοκάρι με σουτ του Κούντε. Στο 87’ ο Μιριτέλο σούταρε, αλλά ο Τσιντώτας τον σταμάτησε και στο επόμενο λεπτό ο Κούντε ήταν άστοχος.

Στο 97’ σε μία αντεπίθεση του Αστέρα ο Ζουγλής βρέθηκε απέναντι από τον Τσιντώτα, ο οποίος τον νίκησε και η ομάδα του γλίτωσε το τέταρτο γκολ.

Γκολ: 19’, 53’ Κρέσπι, 77’ Καλτσάς / 64’ αυτ. Καστάνιο

Διαιτητής: Τ. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Μπαρτόλο /-

Δείτε ΕΔΩ τις σημαντικότερες στιγμές του ματς

Aστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Λύρατζης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες (74’ Χουχούμης), Μουνάφο (83’ Χριστόπουλος), Γιαμπλόνσκι (69’ Βαλιέντε), Καλτσάς, Μπαρτόλο (69’ Ζουγλής), Κρέσπι (83’ Γκος), Μιριτέλο.

Aτρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κυβρακίδης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Έντερ, Έρλινγκμαρκ (63’ Ντιρκς), Ρομπάιγ (67’ Αντζιέλσκι), Βαλένσια (92’ Βρακάς), Βέργος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο