fbpx

ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0: Ασταμάτητος ο Πόνσε, πάτησε κορυφή η Ένωση και περιμένει το ντέρμπι της Τούμπας (video)

ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0: Ασταμάτητος ο Πόνσε, πάτησε κορυφή η Ένωση και περιμένει το ντέρμπι της Τούμπας (video)

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ χάρη σε ένα ακόμη προσωπικό σόου του Εζεκιέλ Πόνσε, που σκόραρε στο 28 ‘ και στο 67΄.

Με αυτή τη νίκη η Ένωση πάτησε προσωρινά στην κορυφή, καθώς έφτασε τους 45 βαθμούς και περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη για την Ένωση στο πρωτάθλημα, μετά το 0-5 επί του Ατρομήτου, ενώ ο ΟΦΗ επέστρεψε στις ήττες μετά από ένα σερί τριών αγώνων δίχως να χάσει. Έμεινε στους 20 βαθμούς, όντας στο -7 από την 6η θέση και στο +8 από την 13η και την 14η θέση.

Ο Πόνσε βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, μιας και πλέον στα δύο τελευταία ματς έχει σημειώσει 5 γκολ και έδωσε λύσεις εκεί που τον χρειάστηκε η ομάδα του.

Η ΑΕΚ κυριάρχησε από την αρχή στο ματς! Η πρώτη ευκαιρία έγινε από τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος όμως στο 4’ δεν εκμεταλλεύτηκε το γέμισμα του Γιόνσον και το σουτ του ήταν απογοητευτικό. Ενδεικτικό της πίεσης της Ένωσης ήταν πως είχε κερδίσει ήδη τρία κόρνερ στα πρώτα 10΄.

Ο ΟΦΗ απείλησε για πρώτη φορά επιθετικά στο 15΄, όταν ο Γκατσίνοβιτς έκανε λάθος και ο Κάλενς με σωτήριο διώξιμο σταμάτησε την επέλαση του Φελίπε. Στο 18΄ η ΑΕΚ σε μια φάση διαρκείας κέρδισε νέο κόρνερ, μετά από σουτ που έπιασε ο Πινέδα.

Μέσα σε όλα ο Πόνσε

Στο 21΄ ο Άμραμπατ σέντραρε από δεξιά με τον Πόνσε να πιάνει εντυπωσιακή κεφαλιά, ωστόσο ο Σωτηρίου ήταν σε ετοιμότητα και παραχώρησε το 6ο κόρνερ της ΑΕΚ.




Ο Πόνσε ότι δεν κατάφερε στο 21΄, στο 24΄ και στο 26΄ το κατάφερε στο 28΄ κάνοντας το 1-0 για τον Δικέφαλο. Σε εκείνο το σημείο ο Πήλιος έκανε κλέψιμο και έβγαλε στην αντεπίθεση την ομάδα του, με τον Γκατσίνοβιτς να δίνει την μπάλα στον Τσούμπερ, ο οποίος με τη σειρά του πάσαρε στον Πόνσε κι αυτός εκτέλεσε με το αριστερό, ανοίγοντας το σκορ και βάζοντας το 5ο του γκολ στο πρωτάθλημα. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για φάουλ στο κλέψιμο που έκανε ο Πήλιος στην αρχή της φάσης.




Η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί και έχασε ευκαιρίες στο 35΄, στο 37΄ και στο 38, με τους Αμραμπατ, Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς αντίστοιχα να μη βρίσκουν δίχτυα.




Η Ένωση βρήκε 8 τελικές και 8 κόρνερ στο πρώτο μέρος, οπότε ένιωθε και κάπως… αδικημένη με το σκορ στο 1-0 στην ανάπαυλα.

Δεύτερο μέρος

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ριέρα μπήκε στη θέση του Αμπάντα, ενώ η ΑΕΚ δεν έκανε κάποια αλλαγή. Μάλιστα, με το που μπήκε ο Ριέρα πήρε κίτρινη για διαμαρτυρία.

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους ήταν για την Ένωση, όταν ο Κάλενς έπιασε μακρινό σουτ στο 52΄, ωστόσο ο Σωτηρίου ήταν σε ετοιμότητα.

Στάνκοβιτς

Πάντως, ο ΟΦΗ έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 54΄, ωστόσο ο Στάνκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε το σουτ του Φελίπε, μετά από το γύρισμα του Θόρινσον.




Στο 61΄ η ΑΕΚ έχασε ευκαιρία να… καθαρίσει το ματς, όμως ο Σωτηρίου απέκρουσε το σουτ του Γκατσίνοβιτς, μετά από ατομική προσπάθεια του Σέρβου χαφ.

Ότι δεν είχε καταφέρει νωρίτερα ο Πόνσε, το κατάφερε στο 67΄, μιας και μετά από διπλή προσπάθεια και ενώ είχε προηγηθεί μια ακόμη απόκρουση του Σωτηρίου, έκανε το 2-0 και καθάρισε το ματς για την Ένωση, δείχνοντας ότι έχει τρομερή ψυχολογία το τελευταίο χρονικό διάστημα.




Στο 72’ ο Ριέρα βρέθηκε μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά καθυστέρησε και ο Κάλενς καθάρισε τη φάση. Στο 86’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν διπλή ευκαιρία. Μετά από γύρισμα του Ντίκο, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ.

Μετά την εκτέλεση του, ο Ριέρα έπιασε σουτ, αλλά ήταν άστοχος. Οι παίκτες του ΟΦΗ ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Βίντα, αλλά δεν υπήρχε παράβαση.

Πέναλτι

Στο 92’ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μεγιάδο στον Ελίασον. Η φάση εξετάστηκε από το VAR και ο Παπαπέτρου ανακάλεσε την απόφαση του, αφού δεν υπήρχε παράβαση. Παρόλα αυτά η Ένωση πέτυχε και τρίτο γκολ στο 96’ με τον Φαν Βέερτ μετά από λάθος του Λαμπρόπουλου.







Γκολ: 28’, 67’ Πόνσε, 96’ Φαν Βέερτ

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες: Πήλιος, Μάνταλος /Ριέρα

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Άμραμπατ, Γιόνσον, Πινέδα (74’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (74’ Ελίασον), Τσούμπερ (74’ Αραούχο), Πόνσε (85’ Φαν Βέερτ).

ΟΦΗ: (Πέπε Μελ) Σωτηρίου, Λάρσον, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Θοράρινσον, Γκλάζερ (77’ Μεγιάδο), Γκαγιέγος, Αμπάντα (46’ Ριέρα), Μπάκου (65’ Ντίκο), Μπάκιτς (77’ Αποστολάκης), Φελίπε (73’ Θεοδοσουλάκης).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο