fbpx

Παναιτωλικός – Λαμία 1-2: Πάτησαν εξάδα οι νικητές, παραμένουν στον πάτο οι γηπεδούχοι (video)

Νίκη για τη Λαμία στο Αγρίνιο

Σημαντική νίκη για τη Λαμία, η οποία άλωσε την έδρα του Παναιτωλικού (2-1), και πάτησε στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στα πλέι οφ. Η ήττα κρατάει τους γηπεδούχους στην… πρίζα, καθώς παραμένουν στη 12η θέση.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν προσπαθώντας να ελέγξουν τον ρυθμό της αναμέτρησης. Η πρώτη τελική το ματς έγινε στο 3′ από τον Παναιτωλικό, με τον Σενγκέλια να κάνει ένα μακρινό σουτ που πέρασε ψηλά άουτ.

Παρότι ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στο πρώτο δεκάλεπτο, το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι στο 11’, όταν ο Καρλίτος εκτέλεσε φάουλ και ο Μάλτσι με κεφαλιά έκανε το 0-1.




Μάλιστα, η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βρει και δεύτερο γκολ, ωστόσο η κεφαλιά του Τσιλούλη μέσα από την μικρή περιοχή κατέληξε άουτ.

Ο Καρέλης στην επόμενη φάση έπιασε σουτ στην κίνηση, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 17′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα ευκαιρία με τον Καρλίτος να αστοχεί.

Οι Λαμιώτες έχοντας πάρει τον έλεγχο του αγώνα έκαναν κι άλλη φάση για γκολ, αλλά στάθηκαν άτυχοι. Στο 23’ ο Καρλίτος εκτέλεσε κόρνερ με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι με τον Μάλτσι να μην μπορεί να σκοράρει στην εξέλιξη του ματς.




Η ομάδα του Λ. Βόκολου έχασε και άλλη ευκαιρία στο 34′, με τον Καρλίτος να βλέπει τον Καπίνο να του… λέει αποκρούοντας με τα πόδια. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους ο Παναιτωλικός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, μιας και οι Χουάνπι και Καρέλης σημάδεψαν το δοκάρι… δις στην ίδια φάση. Διπλή ατυχία δηλαδή για τους γηπεδούχους…




Ό,τι δεν κατάφεραν οι δυο τους στο 44′, το κατάφερε στο 47′ ο Μαυρίας. Ο Στάγιτς έκανε το γέμισμα, ο Σενγκέλια με τακουνάκι βρήκε τον Καρέλη, αυτός πάσαρε ωραία στον Μαυρία που από το ύψος της μικρής περιοχής ισοφάρισε σε 1-1.




Μετά την ισοφάριση ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ενώ ο Πετράκης αποφάσισε να κάνει πρώτος αλλαγές στο 61′ για να αυξήσει την ένταση που ήθελε να βγάλει η ομάδα του. Παρ’ όλα αυτά, και οι δύο ομάδες όσο περνούσε η ώρα τόσο εστίαζαν περισσότερο στο να προφυλάξουν τα νώτα τους, παρά να… απειλήσουν.

Στο 78′ ο Παναιτωλικός ήταν και πάλι άτυχος. Ο Τορεχόν σέντραρε και ο Πέδρο με κεφαλιά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ, ενώ ο Μαυρίας ήταν άστοχος στην συνέχεια της φάσης.




Οι γηπεδούχοι δεν σκόραραν, όμως η Λαμία σκόραρε και πήρε για δεύτερη φορά προβάδισμα. Στο 82′ ο Νούνιες ανενόχλητος έκανε το σουτ και έκανε το 1-2, παρά την προσπάθεια του Καπίνο.




Γκολ: 46’ Μαυρίας / 11 Μάλτσι, 82’ Νούνιες

Δοκάρι: 44’ Χουάνπι, 44’ Καρέλης, 78’ Πέδρο Ζοάο/23’ Καρλίτος

Διαιτητής: Π. Τσιάρας (Καβάλας)

Κίτρινες κάρτες: Μπρ. Ντουάρτε, Στάγιτς, Παπαδόπουλος, Φερέιρα / Aμαράλ, Τζανδάρης, Τζανετόπουλος

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Λιάβας, Στάγιτς, Ντουάρτε, Μαυρίας (90’ Μπουζούκης), Χουάνπι (65’ Ντουάρτε Φρεντερίκο), Πέρεθ (90’ Μπακάκης), Χατζηθεοδωρίδης (76’ Πέδρο Ζοάο), Τορεχόν, Σενγκέλια (65’ Ντιάζ), Καρέλης.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Kοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος,Αμαράλ, Νούνιες, Τζανδάρης, Τσιλούλης (73’ Τόσιτς), Mαρτίνεθ (73’ Φερέιρα), Καρλίτος (80’ Τσούκαλος), Μάλτσι (91’ Κορνέζος).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο