fbpx

Κλοπ: Τα έργα και οι ημέρες του Γερμανού στους «Reds»

ΚΛΟΠ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ήταν 8 Οκτωβρίου 2015 όταν ο Γιούργκεν Κλοπ έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με την Λίβερπουλ.

Έτσι ο Γερμανός τεχνικός άφησε για πρώτη φορά την πατρίδα του μετά από τις επιτυχημένες προπονητικές παρουσίες σε Μάιντς και Ντόρτμουντ, και εκείνη η συμφωνία έμελλε να αλλάξει για πάντα τους κόκκινους.

Ο Κλοπ δούλεψε σκληρά για να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη μεταμόρφωση της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ.

Τρεις παρουσίες σε ευρωπαϊκούς τελικούς στις ισάριθμες συμμετοχές των κόκκινων σε ευρωπαϊκά Κύπελλα την τελευταία τετραετία, δύο συμμετοχές σε τελικούς Champions League, μια κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και ένα ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (97) σε μία σεζόν στην Premier League. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά από τα επιτεύγματα του Γερμανού τεχνικού στην Λίβερπουλ.

Τα τέσσερα πρώτα χρόνια το Κλοπ μέσα από αριθμούς:

517 – Τα περισσότερα λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς να δεχτεί γκολ η Λίβερπουλ επί Γιούργκεν Κλοπ (Φεβρουάριος – Μάρτιος 2019).

458 – Τα γκολ που έχει σκοράρει η Λίβερπουλ σε ολες τις διοργανώσεις, 2.07 ανά παιχνίδι, το υψηλότερο ποσοστό για οποιονδήποτε προπονητή των κόκκινων τα τελευταία 123 χρόνια

320 – Οι πόντοι που έχουν κατακτηθεί από τον Γιούργκεν Κλοπ στην Premier League σε σύνολο 152 αγώνων, 2.11 μέσος όρος ανά αγώνα.

221 – Ο αριθμός των αγώνων που έχει δώσει η Λίβερπουλ με τον Κλοπ στον πάγκο σε όλες τις διοργανώσεις.

197 – Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές για το συλλογο από τοτε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Κλοπ.

197 – Ο αριθμός των αγώνων που χρειάστηκε για να πανηγυρίσει 400 γκολ με την Λίβερπουλ. Έφτασε σε αυτά τα γκολ ταχύτερα από κάθε άλλον προπονητή των κόκκινων.

146 – Ο αριθμός των αγώνων που χρειάστηκε ο Γιούργκεν Κλοπ για να μαζέψει 300 βαθμούς στο πρωτάθλημα – οι λιγότεροι που χρειάστηκε ποτέ κάποιος προπονητής της Λίβερπουλ για να φτάσει σε αυτό το νούμερο.

92 – Ο αριθμός των νικών που πήρε ο Κλοπ στα πρώτα του 150 παιχνίδια πρωταθλήματος, οι περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο προπονητή στην ιστορία της Λίβερπουλ.

88 – Τα ματς στα οποία δεν παραβιάστηκε η εστία της Λίβερπουλ από τότε που προσελήφθη ο Κλοπ, με το πρώτο να είναι στην πρεμιέρα του στον πάγκο κόντρα στην Τότεναμ τον Οκτώβριο του 2015.

77 – Ο αριθμός των γκολ που έχει πετύχει ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο κορυφαίος σκόρερ της Λίβερπουλ επί εποχής Κλοπ.

68 – Οι αγώνες Κυπέλλων που έχει δώσει η Λίβερπουλ (30 στο Champions League, 14 στο Λιγκ Καπ, 13 στο Europa League, 10 στο Κύπελλο Αγγλίας, 10 στο FA Cup, 1 στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ) με τον Γερμανό στον πάγκο.

67 – Οι παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει ο Κλοπ στα 221 ματς που έχει κοουτσάρει τους κόκκινους.

58.82 – Το ποσοστό νικών του Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ (130 σε 221 παιχνίδια), με το ποσοστό αυτό να τον φέρνει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, με έναν από τους προκατόχους του στον κόκκινο πάγκο, τον Τζον ΜακΚένα, να έχει ποσοστό νικών 69.44.

53 – Οι ομάδες που έχει αντιμετωπίσει συνολικά ο Κλοπ ως τεχνικός της Λίβερπουλ, έχοντας νικήσει τις 50 εξ αυτών.

49 – Τα γκολ που έχουν πετύχει οι αναπληρωματικοί της Λίβερπουλ, με τα περισσότερα να έρχονται από τον Ντιβόκ Οριγκί (9).

44 – Ο αριθμός των λεπτών μεταξύ των γκολ της Λίβερπουλ (458 γκολ σε 20.010 λεπτά).

43 – Οι περιπτώσεις που οι κόκκινοι πέτυχαν 4+ γκολ σε κάποιο παιχνίδι.

39 – Οι φορές που έπαιξαν μαζί στο κέντρο της άμυνας οι Φαν Ντάικ και Ματίπ, με το πιο πολυφορεμένο ζευγάρι στα μετώπισθεν της Λίβερπουλ επί Κλοπ να μετράει μόλις πέντε ήττες.

38 – Ο αριθμός των διαφορετικών παικτών που έχουν σκοράρει επί Κλοπ. Ο Τζαν ήταν ο πρώτος και ο Χούβερ ο τελευταίος μέχρι στιγμής.

37 – Οι παίκτες που έχουν κάνει το ντεμπούτο τους στους κόκκινους επί εποχής Κλοπ, με τον Κόνορ Ράνταλ να είναι ο πρώτος και ο Σεπ φαν ντεν Μπεργκ ο τελευταίος.

22 – Το νικητήριο σκορ της Λίβερπουλ που έχει παρατηρηθεί περισσότερες φορές (22) είναι το 2-1.

21 – Ο μέσος όρος ηλικίας της νεότερης ενδεκάδας που έχει παρατάξει ο Κλοπ αλλά και οποιοσδήποτε τεχνικός της Λίβερπουλ, απέναντι στην Πλίμουθ στο Κύπελλο Αγγλίας τον Ιανουάριο του 2017 (21 ετών και 296 ημερών).

20 – Τα ματς που οι κόκκινοι έχουν βρεθεί πίσω στο σκορ και έχουν κάνει ανατροπή σε ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλων.

17 – Οι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα επί Γιούργκεν Κλοπ (σερί που είναι σε εξέλιξη) – το κορυφαίο σερί στην ιστορία του συλλόγου.

15 – Το γρηγορότερο γκολ που έχει πετύχει παίκτης της Λίβερπουλ μετά την πρώτη σέντρα (ο Ναμπί Κεϊτά απέναντι στην Χάντερσφιλντ τον Απρίλιο του 2019).

14 – Ο αριθμός των παικτών που έχουν φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Λίβερπουλ επί Κλοπ (Μίλνερ, Τουρέ, Λέιβα, Χέντερσον, Μπεντεκέ, Άλεν, Ενρίκε, Φλάναγκαν, Σκρτελ, Τζαν, Κουτίνιο, Μινιολέ, Λόβρεν και Φαν Ντάικ).

14 – Ο αριθμός των ομάδων απέναντι στις οποίες είναι αήττητη η Λίβερπουλ στην Premier League.

8 – Οι συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα που μετράει η Λίβερπουλ, οι περισσότερες που έχει πετύχει κάποιος προπονητής της.

8 – Οι περισσότερες συνεχόμενες νίκες που έχει πετύχει σε έναν ημερολογιακό μήνα οποιοσδήποτε προπονητής της Λίβερπουλ, τον Δεκέμβριο του 2018.

5 – Το 2019 έγινε ο πέμπτος Γερμανός προπονητής που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League μετά τους Ντέτμαρ Κράμερ, Γιουπ Χάινκες, Ότμαρ Χίτσεφελντ και Ούντο Λάτεκ.

1 – Ο πρώτος προπονητής που έχει οδηγήσει μία αγγλική ομάδα σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς στις τρεις πρώτες του σεζόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τα επόμενα χρόνια για τον Κλοπ η κυριαρχία της Λίβερπουλ ήρθε να ξεθωριάσει από την Σίτι, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει μεγάλα ονόματα και να μπει για τα καλά στον ευρωπαϊκό αλλά και τον αγγλικό χάρτη του ποδοσφαίρου πιο πολύ από ποτέ.

Αυτό ωστόσο δεν πτοησευ τον Γερμανό τεχνικό, που κρατούσε την ομάδα του σε καλά επίπεδα και έδινε ακόμη περισσότερη αξία στην αγγλική ομάδα.

Για το μέλλον του ο Κλοπ δεν είχε αναφέρει τίποτα απολύτως, φαινόταν χαρούμενος και γεμάτος στην Λίβερπουλ και δεν έδειχνε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Ωστόσο έσκασε κεραυνός εν αιθρία έσκασε το μεσημέρι της Παρασκευής (26/1) η είδηση πως ο Γιούργκεν Κλοπ αποχωρεί από την Λίβερπουλ.

Σε ένα δίλεπτο βίντεο, ο Γερμανός τεχνικός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από τους «Reds».

«Θα φύγω από το κλαμπ στο τέλος της σεζόν. Μπορώ να καταλάβω πως αυτό είναι ένα σοκ για πολλούς ανθρώπους αυτή τη στιγμή όταν το ακούς για πρώτη φορά αλλά σίγουρα μπορώ να το εξηγήσω ή τουλάχιστον θα προσπαθήσω να το εξηγήσω»

Ο Γερμανός τεχνικός, κατάφερε να βάλει την Λίβερπουλ ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, αφού έφερε στους Κόκκινους το Champions League (2019), μετά από το μακρινό 2005 και δεν γέμισε χαμόγελα όλο τον σύλλογο.

Ακόμη ο Κλοπ, κατάφερε να καταστήσει και ένα πρωτάθλημα, το οποίο η Λίβερπουλ είχε να πάρει από το 1990 και για πολλούς είναι πιο σημαντικό από το Champions League.

Οι τίτλοι του με την Λίβερπουλ ως σήμερα:

-Premier League: 2019–20
-FA Cup: 2021–22
-Football League Cup/EFL Cup: 2021–22,
-FA Community Shield: 2022
-UEFA Champions League: 2018–19
-UEFA Super Cup: 2019
-FIFA Club World Cup: 2019
-UEFA Europa League runner-up: 2015–16

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο