fbpx

Άρης – Νίκη Βόλου 3-0: Ο Νταρίντα τον έστειλε στα ημιτελικά του κυπέλλου

Άρης - Νίκη Βόλου

Με πρωταγωνιστή τον Βλαντιμίρ Νταρίντα ο Αρης νίκησε 3-0 στο «Κλ. Βικελίδης» στο πρώτο ματς τη Νίκη Βόλου και στην ουσία προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου. Ο Τσέχος πέτυχε δύο γκολ και το τρίτο ο Σουλειμάνοφ.

Οι γηπεδούχοι κλείδωσαν την πρόκριση στις καθυστερήσεις με δύο γκολ στο 93’ και στο 96’, καθώς μέχρι τότε έκανε σπουδαίο παιχνίδι ο τερματοφύλακας της Νίκης, Θανάσης Γκαραβέλης.

Στο πρώτο ημίχρονο οι τελικές ήταν 9-1, ωστόσο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να έχει σημειωθεί γκολ. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, χωρίς να σκοράρουν. Πέτυχαν ένα γκολ στο 30’ με τον Ντορίντα, αλλά στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Μορόν και σωστά δεν μέτρησε το 1-0.

Στο 9’ ο Μανού Γκαρθία έβγαλε τον Μορόν σε θέση τετ-α-τετ με τον Γκαραβέλη, ο Ισπανός φορ έσκαψε την μπάλα, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 11’ ο Μορόν βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, χωρίς να μπορέσει να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Οι χαμένες ευκαιρίες… τρίτωσαν για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας στο 13’, καθώς το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 20’ ο Σαβέριο έκανε ωραία ενέργεια εντός περιοχής της Νίκης, έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε. Στο 23’ ο Μορόν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε με τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 25’ σέντρα-σουτ από τον Λίταινα, μπλόκαρε την μπάλα ο Κουέστα.

Στο 40’ ο Μορόν έβγαλε τετ-α-τετ με τον Γκαραβέλη τον Φεράρι αλλά το πλασέ ήταν αδύναμο και ο Έλληνας πορτιέρε μπλόκαρε σταθερά.

Στο 44′ ωραία προσπάθεια του Φετφατζίδη όμως το σουτ του πέρασε δίπλα από την εστία του Γκαραβέλη χωρίς να απειληθεί.

               Αλλαγές

Ο Ακης Μάντζιος στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έκανε τρεις αλλαγές για να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ και δικαιώθηκε.

Στο 53΄ο Μορόν έχασε άλλη μία ευκαιρία με τον Γκαραβέλη να αποκρούει το σουτ του Ισπανού, ενώ στο 58’ έγινε το 1-0. Ο Σουλεϊμάνοφ πήρε την μπάλα από δεξιά, πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό, ο Γκαραβέλης απέκρουσε και ο Νταρίντα σε δεύτερο χρόνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ μέτρησε τελικά με τη χρήση του VAR.

Στο 76’ ο Αρης απείλησε με τον Βερστράτε, όμως ο Γκαραβέλης αποσόβησε τον κίνδυνο. Την ίδια τύχη είχε στο 78’ το σουτ του Μορόν.

          Νταρίντα

Ο Τσέχος άσος του Αρη «χτύπησε» για δεύτερη φορά στο 93’. Ο Σαβέριο σέντραρε και ο Νταρίντα με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Το ματς είχε κι άλλο γκολ. Στο 96’ ο Σουλεϊμάνοφ με εκπληκτικό σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-0) και στην ουσία έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Γκολ:58’, 93’ Νταρίντα 97’ Σουλεϊμάνοφ

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Ντουκουρέ, Οντουμπάτζο, Βεστράτε/ Κυριακίδης, Πολίτης, Να, Ριμπέιρο

Άρης: Κουέστα, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια (46’ Οντουμπάτζο), Ντουκουρέ (46’ Βερστράτε), Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (57’ Ζαμόρα), Φετφατζίδης (46’ Σουλεϊμάνοφ), Σαβέριο, Μορόν.

Νίκη: Γκαραβέλης, Κάσσος, Ανδρέου, Στίκας, Αναστασίου, Κυριακίδης, Λίταινας (56’ Ριμπέιρο), Γαβριηλίδης, Πολίτης (84’ Τοπαλίδης), Κρητικός (72’ Να), Τζιώρας (56’ Παναγιωτίδης, 83’ Βουκελάτος)).

**Ο νικητής του ζευγαριού θα αγωνιστεί με τον αντίστοιχο νικητή του ΟΦΗ – Παναιτωλικός, όπου οι Αγρινιώτες πήραν προβάδισμα πρόκρισης μετά το 2-1 στην έδρα των Κρητικών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο