fbpx

Μπακασέτας ο 41ος

Ο Τάσος Μπακασέτας εξώφυλλο

Ο Τάσος Μπακασέτας, είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, όπως ανακοίνωσε η πράσινη ΠΑΕ.

Μάλιστα ο Έλληνας διεθνής μπήκε σε ένα ξεχωριστό κλαμπ από το οποίο και έχουν περάσει αρκετά ονόματα.

Πρόκειται για αυτό με τους παίκτες που έχουν παίξει τόσο στην ΑΕΚ όσο και στον Παναθηναϊκό.

Η πρώτη μετακίνηση χρονολογείται στο μακρινό 1927, όταν ο τότε νεαρός επιθετικός Αντώνης Τζιραλίδης, ένας από τους καλύτερους παίκτες της δεκαετίας του 1920, άφησε την «Ένωση» και βρέθηκε στο «τριφύλλι».

Έκτοτε οι μετακινήσεις παικτών από την μια ομάδα στην άλλη είναι πολλές και κάποιες φορές αρκετά ηχηρές.

Αναλυτικά:

Μίμης Δομάζος

Από τις μεγαλύτερες μετακινήσεις που συζητήθηκε έντονα και πολύ εκείνη την εποχή είναι ο Μίμης Δομάζος.

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές του Παναθηναϊκού, ο «στρατηγός», το 1978 αποφάσισε να αφήσει τα πράσινα και να φορέσει τα κιτρινόμαυρα μέχρι το 1980, όταν και γύρισε ξανά στο Τριφύλλι.

Με τους πράσινους κατέκτησε 13 συνολικά τίτλους και ήταν αρχηγός για 15 χρόνια, ενώ σε 502 συμμετοχές μέτρησε 134 γκολ. Στα δύο χρόνια που έπαιξε στην ΑΕΚ έγραψε 34 συμμετοχές και 5 γκολ.

Δημήτρης Σαραβάκος

Πρόκειται για μια από τις πιο ηγετικές μορφές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, καθώς ήταν για 10 συναπτά (1984 -1994) έτη πιστός στρατιώτης των πρασίνων και τι μαρτυρούν οι 252 συμμετοχές και τα 128 γκολ.

Το 1994 μετακινήθηκε στην ΑΕΚ και έμεινε εκεί για 2 σεζόν (1996), γράφοντας 47 συμμετοχές, 21 γκολ και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους της Ένωσης.

Το 1997 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και έκλεισε την καριέρα του με 2 συμμετοχές σε μια σεζόν.

Τάσος Μητρόπουλος

Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ για δύο χρόνια (1992 -1994), πριν βρεθεί στον Παναθηναϊκό για μια σεζόν και προκαλέσει αντιδράσεις με αυτή του την μετακίνηση.

Μάλιστα πριν ο παίκτης βρεθεί σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό είχε μεγαλουργήσει με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Γιώργος Δώνης

Το «τρένο», έπαιξε με την φανέλα του Παναθηναϊκού για οκτώ συναπτά έτη (1988-1996), μετρώντας 137 συμμετοχές και 35 γκολ στα εγχώρια πρωταθλήματα. Μετά από τρία χρόνια βρέθηκε στην ΑΕΚ όπου μέτρησε 30 συμμετοχές.

Νίκος Λυμπερόπουλος

Σίγουρα από τις πιο συζητήσιμες μετακινήσεις της νεότερης ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της κερκίδας του Παναθηναϊκού, με 186 συμμετοχές και 92 γκολ σε εννέα χρόνια, άφησε το πράσινο στρατόπεδο για αυτό της Ένωσης.

Στην ΑΕΚ έπαιξε σύνολο 7 χρόνια, μέτρησε 204 συμμετοχές και σημείωσε 87 γκολ μένοντας και στην μνήμη των φιλάθλων της Ένωσης ως ένας αγαπητός παίκτης.

Άγγελος Μπασινάς

Ο Άγγελος Μπασινάς έχει συνδέσει το όνομα του με τον Παναθηναϊκό καθώς αγωνίστηκε με τα πράσινα για μια 10ετία (1995-2005). Οι συμμετοχές του με το Τριφύλλι έφτασαν τις 199 και σημείωσε 44 γκολ.

Το 2008 πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ από την Μαγιόρκα και έμεινε για μια σεζόν μετρώντας 16 συμμετοχές χωρίς να σημειώσει κάποιο γκολ.

Κώστας Κατσουράνης

Αποτέλεσε για 4 χρόνια (2002-2006), την σταθερά της ΑΕΚ και κέρδισε την αγάπη των φιλάθλων της με 121 συμμετοχές και 31 γκολ.

Το 2009 ωστόσο έμελε το όνομα του να απολέσει θέμα συζήτησης καθώς πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό με τον οποίο έγραψε 88 συμμετοχές και μέτρησε 19 γκολ.

Οι υπόλοιποι παίκτες που πέρασαν και από τις δύο ομάδες:

Λύσανδρος Δικαιόπουλος
Βάλτερ Βάγκνερ
Νίκος Καρούλιας
Βαγγέλης Βλάχος
Λύσανδρος Γεωργαμλής
Μάρτον Εστερχάζι
Παντελής Κωνσταντινίδης
Βίκτωρ Κλωναρίδης
Γιώργος Κουτρουμπής
Χρήστος Μπούρμπος
Δημήτρης Κολοβέτσιος
Αντώνης Τζιραλίδης
Σπύρος Σκλαβούνος
Κώστας Χριστοδούλου
Δημήτρης Σοφιανόπουλος
Φίλιππος Ασημακόπουλος
Ανδρέας Παπαεμμανουήλ
Δημήτρης Κώτσος
Κώστας Ελευθεριάδης
Αντώνης Μήνου
Κώστας Παυλόπουλος
Γιάννης Καλλιτζάκης
Δημήτρης Μάρκος
Μπλένταρ Κόλα
Γιώργος Αλεξόπουλος
Μίλτος Σαπάνης
Σωτήρης Κυργιάκος
Φώντας Φέτσης
Αντώνης Πετρόπουλος
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος
Νίκλας Χούλτ
Μανουέλ Ιουνσούα
Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς
Τάσος Μπακασέτας

Αυτοί που πήραν απευθείας μεταγραφή απο την μια ομάδα στην άλλη

Ανδρέας Παπαεμμανουήλ (ΠΑΟ-ΑΕΚ), Μίμης Δομάζος (ΠΑΟ-ΑΕΚ), Κώστας Ελευθεράκης (ΠΑΟ-ΑΕΚ), Βαγγέλης Βλάχος (ΑΕΚ-ΠΑΟ), Λύσανδρος Γεωργαμλής (ΑΕΚ-ΠΑΟ), Μάρτον Εστερχάζι (ΑΕΚ-ΠΑΟ), Αντώνης Μήνου (ΠΑΟ-ΑΕΚ), Δημήτρης Σαραβάκος (ΠΑΟ-ΑΕΚ), Γιάννης Καλιτζάκης (ΠΑΟ-ΑΕΚ), Τάσος Μητρόπουλος (ΑΕΚ – ΠΑΟ), (Μπλένταρ Κόλα (ΠΑΟ-ΑΕΚ), Νίκος Λυμπερόπουλος (ΠΑΟ-ΑΕΚ), Μίλτος Σαπάνης (ΠΑΟ-ΑΕΚ), Αντώνης Πετρόπουλος (ΠΑΟ-ΑΕΚ), Γιώργος Κουτρουμπής (ΑΕΚ-ΠΑΟ),Δημήτρης Κολοβέτσιος (ΑΕΚ-ΠΑΟ), Βίκτορας Κλωναρίδης (ΠΑΟ-ΑΕΚ), Νίκλας Χούλτ (ΠΑΟ-ΑΕΚ), Εμανουέλ Ινσούα (ΠΑΟ – ΑΕΚ), Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (ΠΑΟ – ΑΕΚ)

Έχοντας μεσολαβήσει άλλη ομάδα:

Βάλτερ Βάγκνερ, Δημήτρης Κώτσος, Κώστας Παυλόπουλος, Γιώργος Δώνης, Δημήτρης Μάρκος, Γιώργος Αλεξόπουλος, Σωτήρης Κυργιάκος, Αγγελος Μπασινάς, Κώστας Κατσουράνης, Φώντας Φέτσης, Βίκτορ Κλωναρίδης, Χρήστος Μπούρμπος, Τάσος Μπακασέτας

Προ Α’ Εθνικής
Τζιραλίδης, Κρητικός, Σκλαβούνος, Σοφιανόπουλος, Κ. Χριστοδούλου, Ασημακόπουλος

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο